Drie ideeën om meer Zutphenaren op weg te helpen naar de arbeidsmarkt zijn beloond met een prijs om het idee ook uit te voeren. Dat gebeurde na een oproep van ondernemersnetwerk De Maatschappij, met steun van de gemeente Zutphen. De winnaars werden gekozen tijdens het Prinsjesdagontbijt van De Maatschappij.

Het winnende idee van Anno Waterlander van Zzv AZC verbindt werkzoekenden, verenigingen en bedrijven. Het gaat erom dat een werkzoekende zijn of haar expertise inzet voor de vereniging en dan met aanbeveling van de vereniging bij een bedrijf (sponsor) aan de slag gaat. De tweede plaats is voor André Nijenhuis. Hij ontwikkelde een ventilatietoestel (Coanda) met warmteterugwinning voor energiearme woningen en nam dit in productie in zijn bedrijf Ecovisie. Door de grote vraag in Nederland en ook internationaal zijn er mensen nodig om de productie te vergroten. Johan Luijendijk won de derde prijs met het idee om mensen uit de bijstand in te huren als zelfstandige via het Zutphens Zelfstandigen Uitzendbureau ZZUB.

Het winnende idee wordt uitgevoerd en krijgt € 10.000. De 2de prijs is€ 5.000 en de 3de prijs € 2.500. Alle prijzen zijn bedoeld om de winnende plannen uit te voeren. De gemeente Zutphen stelt de bedragen beschikbaar via Vouchers, een stimuleringsfonds bestemd om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Wethouder en juryvoorzitter Annelies de Jonge: “Een mooie opbrengst en goed initiatief van De Maatschappij! Het blijft niet bij ideeën. We gaan nu samen kijken of we de ideeën kunnen uitvoeren. Wij zetten hiervoor geld en menskracht in.” Voorzitter Michael Amende van ondernemersnetwerk De Maatschappij sluit zich bij haar aan. “Ook de niet winnende ideeën zijn zeer bruikbaar. Ondernemers weten wat nodig is om de toegang tot werk te vergemakkelijken.”

- Advertentie -