Twee medewerkers van Hollander Techniek hebben een zilveren plak behaald in de Europese finales voor vakmensen uit het mbo. Arthur de Bruin (21) en Wilfried Loman (23) uit respectievelijk Uddel en Vriezenveen eindigden tweede, na Spanje en voor Engeland tijdens de Euroskills.

Na meer dan 600 uren getraind te hebben, reisden Arthur en Wifried 29 november vol vertrouwen af naar Götenborg voor dit tweejaarlijks evenement. Mbo’ers uit 28 landen namen het tegen elkaar op op allerlei vlakken, uiteenlopend van mechatronica, kappen, metselen tot koude- en luchtbehandelingstechniek. De uitdaging voor Arthur en Wilfried en 13 andere teams was om een minifabriek te bouwen.

De eerste wedstrijddag werden de opdrachten vrijwel perfect doorlopen. De tweede en derde dag ondervonden de medewerkers van Hollander Techniek echter flinke tegenslag: de opdrachten werden niet op tijd voltooid. Na deze teleurstelling verwachtten de vakkanjers een vierde plek. Engeland werd derde, en daar zaten de mannen qua puntenaantal heel dichtbij. Toch vierde? Wilfried: “Op dat moment zakte ik onderuit op de stoel, maar meteen daarop kwamen de verlossende woorden: op de 2e plek is geëindigd Team The Netherlands.” Na die mooie uitslag waren Arthur en Wilfried door het dolle heen en maakten ze een ererondje door de arena met de medailles om hun nek.

 

- Advertentie -