Als we straks weer mogen vliegen, voelt maar liefst 45% van de ondervraagden zich pas veilig in een vliegtuig wanneer álle passagiers aan boord verplicht mondkapjes dragen. Dat blijkt uit onderzoek van Vliegtickets.nl onder ruim 6300 mensen.  

Als het aan de ondervraagden ligt, verandert er behoorlijk wat in de luchtvaart. Bijna een derde van de mensen (31%) wil dat ook grond- en cabinepersoneel standaard mondkapjes draagt in zowel het vliegtuig als op de grond. 42% van hen wil dat er rijen en stoelen worden vrijgelaten om afstand te kunnen houden en 39% van de ondervraagden voelt iets voor desinfecterende gel bij alle stoelen. Iets meer dan een kwart van de mensen (26%) denkt dat al dit soort maatregelen helemaal geen zin hebben.

Uit het onderzoek blijkt dat het gemis van vrienden en familieleden als het vervelendste wordt ervaren tijdens de coronacrisis. Daarop volgt het niet kunnen reizen.

De top 5 in volgorde van belang van dingen die straks hopelijk weer normaal zijn als deze crisis voorbij is:

–    Weer op bezoek kunnen bij vrienden en familieleden
–    Weer kunnen reizen
–    Weer naar horecagelegenheden kunnen
–    Weer naar werk kunnen gaan
–    Naar grote evenementen zoals festivals kunnen

Droombestemmingen 
Ook de ultieme droombestemming van reizigers werd onderzocht. “Opvallend is dat Spanje en de Verenigde Staten nog altijd ontzettend hoog scoren als ultieme bestemming, ondanks dat die landen heel hard getroffen zijn door de coronacrisis”, aldus Sander van Veen, Marketing Manager van Vliegtickets.nl. “Blijkbaar heeft de impact van corona op een land gelukkig nog geen invloed op het imago van een land als droombestemming.”

De top 5 droombestemmingen

–    Verenigde Staten
–    Indonesië
–    Spanje
–    Thailand
–    Griekenland

- Advertentie -