Tussen kerst en oud&nieuw verhuist Verkeersschool De Weerd naar een nieuwe locatie aan de Kayersdijk 141 in Apeldoorn. Doel is alle activiteiten straks op eigen terrein te kunnen uitvoeren en klanten zo nog beter van dienst te zijn. De traditionele rijschool blijft de basis, maar er komen meer opleidingen voor de zakelijke markt. Met oog voor actuele ontwikkelingen in de mobiliteitsmarkt.

Inmiddels staat hij ruim een jaar aan het roer bij Verkeersschool De Weerd: algemeen directeur Joris van Hintum, die vorig jaar het bijna 60-jarige bedrijf overkocht van Johan de Weerd en samen met operationeel directeur Anton Nieboer de touwtjes in handen heeft. “Het is een gezonde en gedegen onderneming met veel potentie. De mobiliteitsmarkt, transportwereld en wet- en regelgeving zijn flink in beweging en wij gaan mee in die ontwikkelingen. Denk aan verduurzaming, diversiteit in transport, elektrische voertuigen en – nog verder in de toekomst – autonoom rijden”, aldus Van Hintum, die altijd al affiniteit heeft gehad met alles wat wielen en een motor heeft.

Een eerste belangrijke verandering in het afgelopen jaar is de oprichting van De Weerd Bedrijfsopleidingen. Hiermee wil Van Hintum de zakelijke markt nog beter bedienen met opleidingen die aansluiten bij de behoeften van transportbedrijven. “Naast de opleiding voor beroepschauffeur gaat het dan ook om nascholing Code 95, die verplicht is voor alle beroepschauffeurs. En de VCA- en BHV-cursussen die we nu al aanbieden aan vrachtwagenchauffeurs, staan straks ook open voor andere geïnteresseerden”, vertelt hij. “Op onze nieuwe locatie staat een bedrijfshal van 1.000 vierkante meter waar faciliteiten in gemaakt worden voor intern transport. Bedrijven kunnen daar hun magazijnmedewerkers cursussen laten volgen voor bijvoorbeeld het werken met een hef- en reachtruck.”

Zoals gezegd, blijven de rijopleidingen voor bromfiets, motor en auto de basis van het bedrijf. Een basis die Verkeersschool De Weerd als geen ander beheerst. “Het grote voordeel voor leerlingen is dat we dankzij onze omvang heel flexibel zijn. Met 18 personenauto’s en lestijden op weekdagen van 8.00 tot 20.00 uur en van 8.00 tot 13.00 uur op zaterdag, kunnen we hen op hun wenken bedienen. Een leerling heeft een vaste instructeur maar indien nodig is er altijd wel een andere instructeur beschikbaar op de gewenste dag en tijd.” Op de langere termijn heeft Van Hintum de ambitie om met behoud van kwaliteit uit te groeien tot een grotere speler op de gehele Veluwe. “We willen koploper zijn in allerlei nieuwe ontwikkelingen, waarbij je ook moet denken aan het leren rijden met elektrische auto’s. Dat vergt een heel andere rijstijl, waar we nieuwe trainingen voor gaan ontwikkelen om bedrijven en particulieren wegwijs te maken in deze materie.”

Verkeersschool De Weerd
Oude Beekbergerweg 10
7331 HL Apeldoorn
055-5334373
apeldoorn@deweerd.net
www.deweerd.net

 

- Advertentie -