KAMP COATING, MARKTLEIDER IN HET TOEPASSEN VAN UITEENLOPENDE EN GESPECIALISEERDE COATINGSYSTEMEN

Abstracte vormen hangen strak in gelid aan grote traversen. Het geheel lijkt op een kunstwerk. Dat is het niet. De metalen vormen zijn de onderdelen van toekomstige machines, voertuigen en producten. Hier krijgen ze bescherming en kleur, zodat ze fraai ogen en vooral jarenlang weer en wind kunnen trotseren.

Het voorbehandelen en poedercoaten van onderdelen is slechts één van de activiteiten van Kamp Coating. Het bedrijf met de hoofdvestiging in Apeldoorn is marktleider in het toepassen van uiteenlopende en gespecialiseerde coatingsystemen voor vele branches.

Specialistische toepassingen
“Als mensen mij vragen wat ik doe voor de kost, betrap ik mezelf erop dat ik altijd over poedercoaten begin,” vertelt algemeen directeur John Kamp. Dit komt door de activiteiten waar wij van huis uit mee opgegroeid zijn.

Door de jaren heen heeft de Kamp Coating Groep zich ontwikkeld tot een nationale en internationale speler (vooral in Duitsland) met zes vestigingen in het hele land en 180 medewerkers. “Voorheen was het coaten van materialen voor de binnensector als winkelinterieurs (schappen, rekken en displays) de belangrijkste activiteit. Dat behoort nog steeds tot het dienstenpakket. Inmiddels zijn er veel meer activiteiten bijgekomen, met name diverse specialistische toepassingen. Bijvoorbeeld het coaten van de machines van ASML. Daar mag bij de fabricage van computerchips uiteraard geen enkel stofje in doordringen of uitdampen. Een cleanroom is verplicht in deze hightech omgeving en voor de bedrijven waar wij de opdrachten van krijgen.”

Historie
De geschiedenis begint in 1949 met rijwielonderdelen. Met het natlakken van zelfgemaakte kinderfietsjes om precies te zijn. “Mijn vader was fietsenmaker, vandaar. Niet veel later volgde het dompelen van figuurzaagbeugels en het lakken van de doppen van campinglampjes. Die spoot mijn vader op een rekje en dan gingen ze een zelfgebouwde oven in. Deze oven hebben we bewaard en heeft een mooie plek in onze fabriek gekregen. In die tijd was er in de buurt een grote winkelinrichter gevestigd. Die gunde mijn vader de klus om schapdragers, staanders en andere kleine producten te coaten. Vervolgens kwamen de gordijnrails en daarna meldde Verkerke zich, de firma bekend van de posters. Wij hebben wel een paar miljoen posterhouders gespoten. En ook hebben we destijds evenveel ‘Davidschaafjes’ onder handen gehad. De oudere generatie kan zich dat blauwe, handzame gereedschap nog wel herinneren. Vervolgens ging het verder met hulpstukken voor boormachines enzovoorts.”

Opvolging John Kamp
John Kamp kondigt aan dat hij op niet al te lange termijn afscheid zal nemen als algemeen directeur. Maarten Waaijenberg volgt hem op. “Dat is emotioneel wel even slikken, maar ik ben er voor de volle honderd procent van overtuigd dat dit de juiste beslissing is voor de continuïteit en de verdere ontwikkelingen van het bedrijf. De eerste jaren blijf ik nog wel bij Kamp Coating betrokken, maar dan wel meer op een afstand.”

Landbouwmachines
“Inmiddels, legt directeur Maarten Waaijenberg uit, ”hebben we ons gespecialiseerd in uiteenlopende coatingsystemen. Onze opdrachtgevers stellen eisen over de levensduur van hun producten. We kijken naar de toepassing en zoeken naar de beste beschermingsmethode. Dat is zeker voor de machinebouw altijd maatwerk. We werken bijvoorbeeld voor John Deere, Claas en Lemken, internationale bouwers van landbouwmachines. Zij willen het allerbeste coatingsysteem op hun machines, zodat er na twintig jaar nog nauwelijks sporen van corrosie te zien zijn. Die machines moeten in allerlei weersomstandigheden goed functioneren en bestand zijn tegen modder, opspattend water, oneffenheden in de bodem en ga zo maar door.”

Krasvrij produceren
Van een heel andere orde is het werk voor ASML. “Voor deze high tech machines coaten wij het aluminium plaatwerk, inclusief het zeefdrukken van de merknaam en het machinetype. In de medische sector, waarvoor we ook actief zijn, gelden dezelfde normen van nauwkeurig en krasvrij produceren om elk risico op invloeden van buitenaf en hygiënerisico’s te vermijden.”

Bouwprojecten
De leuningen van een brug in Hengelo, museum Voorlinden in Wassenaar met het in het oog springende dak, de koepel van AFAS in Leusden en bij vele andere bouwprojecten speelde Kamp Coating een aansprekende rol. “Bouwprojecten als deze staan mooi op het lijstje, maar voeren niet de boventoon. We willen graag bij elk project toegevoegde waarde brengen.”

Zwarte onderdelen
De hoofdvestiging van Apeldoorn beschikt over een productielijn voor poedercoating, een ‘zware coatlijn’ voor extra corrosiebescherming en de grootste lijn van Nederland voor KTL. “Alle zwarte onderdelen onder de motorkap van een auto zijn allemaal met KTL behandeld,” legt John Kamp uit. “De letters KTL staan voor Kathodische Tauch Lackierung. Om het niet al te ingewikkeld te maken: het gaat om een corrosiebestendige primer die ervoor zorgt dat het basismateriaal niet aangetast kan worden. Voor de steunen van zonnepanelen passen we dezelfde laktechniek toe.”

Innovatie
“In Eindhoven zijn er eveneens twee poedercoatlijnen,” vult Maarten Waaijenberg aan. “Die zijn gericht op de medische en de elektronische sector. Daar zijn we ook bezig met de ontwikkeling van een nieuw proces. Dat is een stroomloos alternatief voor KTL, dat we als eerste ter wereld toe kunnen passen.”

Verhuizing van Lochem naar Eindhoven De andere fabrieken zijn gevestigd in Emmen, Vianen en Lochem. Die laatste standplaats verhuist naar Eindhoven om logistieke redenen. John Kamp legt uit: “In Lochem voeren we een sublimatieproces uit op aluminium buizen en panelen. Daar gaat een coatingproces aan vooraf en dat gebeurt in Eindhoven. We waren bezig om continu materiaal te transporteren van het Zuiden naar het Oosten van het land en vice versa. Dat gaan we nu anders aanpakken. We hebben een hal beschikbaar naast onze vestiging in Eindhoven, zodat zowel het coaten als het sublimeren en de mechanische bewerkingen straks onder één dak plaatsvinden.”

Decoreren
Sublimeren is ook de techniek die toegepast wordt om platen, profielen en objecten van aluminium, verzinkt staal of kunststoffen die bestand zijn tegen hitte te decoreren met full colour afbeeldingen, motieven, logo’s en tekst. De meest in het oog springende voorbeelden van deze techniek zijn de beroemde zitbank in Deventer, in de vorm van een koekblik; de bewegwijzering in Apenheul in Apeldoorn en de woestijndecoratie in de Kruisplein Parkeergarage in Rotterdam.

De vestigingen
Kamp Coating Groep beschikt over zes productielocaties,
vier coatvestigingen en twee bedrijven waar duurzame panelen en
behuizingen worden geproduceerd:
+ Kamp Coating Apeldoorn BV
+ Kamp Coating Emmen BV
+ Kamp Coating Vianen BV
+ Efté Coating BV in Eindhoven
+ Anopanel BV (Eindhoven) voor geanodiseerde hightechpanelen
voor elektronische- en audiobehuizingen.
+ Duropanel BV (eveneens in Eindhoven): een signbedrijf voor
met name industriële toepassingen en gespecialiseerd in
sublimatietechnieken.

- Advertentie -