Foto: www.carparks.nl

Naar verwachting start in juni de bouw van een nieuwe parkeergarage voor de NS bij het station in Zutphen. Het project is een samenwerkingsverband tussen Continental Car Parks en bouwbedrijf Aan de Stegge, beide uit Twello, en architectenbureau MoederscheimMoonen uit Rotterdam.

De nieuwe parkeergarage, een ontwerp van MoederscheimMoonen en Continental Car Parks, krijgt de uitstraling van een pakhuis – geïnspireerd door de historische pakhuizen van de Hanzestad. Twee wokkelvormige hellingbanen verbinden de verschillende verdiepingen met elkaar en vormen een echte blikvanger. Op de gevel komt de stadsplattegrond van Zutphen te staan. In totaal komen er vier verdiepingen die ruimte bieden aan 375 auto’s en een fietsenstalling met 652 plaatsen.

Omdat de parkeergarage zowel overdag als ’s nachts gebruikt gaat worden, streefden partijen naar een ontwerp dat bezoekers een aangenaam en veilige gevoel zou geven. Daarom wordt de gevel continu verlicht met ledverlichting en voldoet het interieur aan de hoogste eisen uit de ESPA (European Standard Parking Award). Het ontwerp biedt tevens de mogelijkheid om de parkeergarage in de toekomst uit te breiden. “Wij zijn buitengewoon trots op deze bijzondere opdracht en het ontwerp kan meedingen naar de hoogste architectuurprijs”, aldus Jeroen Drenth, commercieel directeur van Continental Car Parks.

- Advertentie -