Aarts Th. BV in Vaassen bestaat al ruim vijftig jaar en de corebusiness van het bedrijf is het verpakken van producten voor klanten in binnenen buitenland, met plastic blisterverpakkingen als specialiteit. Sociaal en duurzaam ondernemen staat hoog in het vaandel.

Doorgaans worden producten in bulk uit het Verre Oosten geïmporteerd en hier in de productiehal klant- en landspecifiek verpakt. “Onze specialiteit zijn plastic blisterverpakkingen op maat. Hiervoor werken we met vele klanten al jarenlang naar tevredenheid samen”, vertelt directeur Peter Bockweg. Zijn klantenkring telt een aantal aansprekende namen, zoals Universal Electronics (marktleider universele afstandsbedieningen), Koninklijke Talens (pennen en stiften), de Koninklijke Nederlandse Munt (herdenkpenningen) en Bébé-jou (bad- en verzorgingsproducten voor baby’s).

Daarnaast verstaat Aarts Th. ook het vak van assembleren van producten. Hiervoor werkt het bedrijf al twintig jaar samen met mensen van de sociale werkplaats, een win-win-situatie. “We hebben veel eenvoudig werk te bieden en hebben hier doorgaans vijftien tot twintig mensen aan het werk”, verklaart Bockweg. “En omdat we in deze concurrerende markt erg op de kosten moeten letten, maken hun uurtarieven de samenwerking voor ons ook aantrekkelijk.” Een van de producten die in huis geassembleerd worden, is bijvoorbeeld de lifehammer, die wordt verkocht door Life Safety Products.

Omdat alle werkzaamheden onder één dak gebeuren, is het toezicht en daarmee de kwaliteit optimaal. “We hebben altijd tevreden klanten.” Zo milieubewust mogelijk produceren ziet Bockweg als een plicht. “Wij maken voor onze productie enkel gebruik van stroom die is opgewekt door windenergie, en van groen gas. Afvalpapier, karton en plastic worden zo veel mogelijk gescheiden en weer bij een recyclingbedrijf aangeboden voor verwerking tot bruikbare grondstoffen”, vertelt hij.

Verder is de productiehal inmiddels voorzien van ledverlichting en is onlangs een energiescan uitgevoerd. “Zodra het rapport binnen is, gaan we kijken hoe we ons pand nog verder kunnen verduurzamen. Dat staat voor komend jaar op de planning.”

Uiteraard volgt Bockweg de huidige discussie over plastic op de voet. “Plastic zit wat in het verdomhoekje op dit moment. In mijn ogen is dat onterecht. Als iedereen plastic netjes scheidt, zoals in Nederland, kan het eindeloos worden hergebruikt”, stelt hij. “Daarbij komt dat plastic verpakkingen ook de nodige voordelen hebben. Het oogt netjes, je ziet wat je koopt, het is diefstalbestendig en beschermt het product tegen vallen.” Dat neemt niet weg dat Aarts Th. oog heeft voor de trend van meer milieubewustzijn. “Je ziet steeds vaker dat producten in kartonnen dozen worden verpakt, het aantal aanvragen stijgt, ook bij ons. Dat is doorgaans handwerk en handjes hebben wij hier genoeg. Daar liggen zeker kansen voor de toekomst.”

- Advertentie -