RUBEN VAN RHEE & HANS VAN NOREL

Ruben van Rhee is commercieel directeur van SOM Nederland, gevestigd in Heerde. Hans van Norel is algemeen directeur van Van Norel Bouwgroep, gevestigd in Epe. Samen beantwoorden zij vragen over hun intensieve samenwerking, waardoor opvallende (ver)bouwprojecten ontstaan.

Op welke manieren is SOM Nederland actief?
Ruben van Rhee: “Wij richten ons enerzijds op beleggen in vastgoed, met name op de kantorenmarkt. Oftewel: wij kopen kantoren op goede locaties in heel Nederland en die verhuren we voor de lange termijn. Anderzijds ontwikkelen en realiseren we woningen. Het gaat om het transformeren van kantoorpanden naar woningen en om het verwerven van grondposities voor nieuwbouwprojecten.
Wij zijn niet gebonden aan aannemers, onderaannemers of adviseurs, maar onze filosofie is wel gericht op langdurige samenwerkingsvormen met partijen die bij ons passen.”

Hoe luidt die bedrijfsfilosofie?
Ruben van Rhee: “Wij doen ons best om vanuit kennis en kunde, een gezamenlijke passie en vertrouwen dingen te realiseren. Waar het gaat om samenwerken, vinden wij het belangrijk dat je elkaar versterkt. Op basis van een open communicatie. De samenwerkende partijen moeten elkaar ook over de tegenvallers durven vertellen, zonder dat dat ten koste gaat van de werkrelatie. Daarom gaan we voor verbanden voor de lange termijn. Het is dan uiteraard van belang dat de andere partij eveneens de voorkeur geeft aan langdurige relaties. Wij verkopen ook aan grote vastgoedfondsen. Wij moeten dus ook open en transparant communiceren met die fondsen. We hebben bewezen dat we dat kunnen. De eerste transactie, de eerste bouw, oftewel de eerste samenwerking is altijd lastig. Het is vaak aftasten hoe een organisatie te werk gaat. Als dat goed bevalt, is het zonde om daar geen vervolg aan te geven, omdat je tijd en energie geïnvesteerd hebt om elkaar te goed te leren kennen. Daardoor ontstaan korte lijnen, waardoor je bij vervolgprojecten sneller en efficiënter kunt werken.”

SOM Nederland doet nu zo’n vier jaar zaken met Van Norel Bouwgroep.
Hoe is die samenwerking begonnen?
Hans van Norel: “Het begon met een kantoorportefeuille die door een organisatie, gelieerd aan aandeelhouders van SOM Nederland, gekocht was. De verhuur van een aantal kantoren in deze portefeuille was moeilijk, waardoor er transformatie naar woningen bedacht was. Wij hebben die kantoren omgebouwd tot woningen. Bij het gunnen van die opdracht, hielp het mee dat twee aandeelhouders ook Epenaren zijn. Het gebeurt vaak dat een zakelijke relatie start omdat je elkaar uit de lokale samenleving kent en elkaar wat gunt.
Maar als je elkaar uit het dorp kent, wil dat nog niet zeggen dat je goed met elkaar zaken kunt doen. Dan moet je eerst even uittesten hoe het bedrijf van de ander in elkaar steekt, wat zijn drive is en hoe hij in de praktijk werkelijk functioneert. Die periode van proeven hoort bij het proces.”

Ruben van Rhee: “Wij zijn ervan overtuigd dat partijen anders met een samenwerking omgaan als ze weten dat een langdurige relatie de bedoeling is. Als het onderlinge vertrouwen er is, hoef je niet meer zo nodig alles tot in details zwart op wit vast te leggen. Wij zouden het liefst alleen de hoofdpunten vastleggen, omdat je met elkaar zou moeten weten waar je naartoe wilt. Als je de behoefte hebt om elk detail vast te willen leggen, is het de vraag met welke intenties je dan tegenover elkaar zit. Op basis van wantrouwen waarschijnlijk en nog steeds zonder garantie dat alles goed gaat.”

Hans van Norel:

‘Ik vind het een pluspunt dat SOM Nederland niet vooraf alles tot op de naad uitgewerkt hoeft te hebben.’

Wat beviel er voor Van Norel Bouwgroep zodanig dat een blik op een langere horizon wenselijk werd?
Hans van Norel: “Ik vind het een pluspunt dat SOM Nederland niet vooraf alles tot op de naad uitgewerkt hoeft te hebben. Als ze een klus uit handen geven aan een betrouwbare partij gaan ze ervan uit dat het een succes wordt. In de bouw kun je alles tot en met de laatste spijker omschrijven. Dat kost heel veel energie. Opdrachtgevers hebben doorgaans niet de beschikking over technische bestekschrijvers. Daarom zoeken ze een partij die dat in kan vullen. Wij doen dat graag, ook al trek je daarmee wel een stuk verantwoordelijkheid naar je toe. In de samenwerking met SOM Nederland werkt dat prima. Wij kunnen en willen die meerwaarde voor de klant bieden. Wij hebben immers de kennis en ervaring om een goed eindproduct te leveren en de vertaalslag te maken naar de wensen van de klant.”

Op welk gezamenlijk project zijn jullie tot nu toe het meest trots?
Hans van Norel: “Dat is wat mij betreft toch het project ‘Ladders Post’. De geschiedenis spreekt al tot de verbeelding. Het pand, bedoeld als de ‘Poort van Epe’, is twaalf jaar geleden gebouwd voor een kantoorbestemming. Het is echter nooit in gebruik genomen, waardoor het in de volksmond bekend kwam te staan als de ‘Pukkel van Epe’. Een b.v. van een aantal aandeelhouders van SOM Nederland heeft de kans gezien om het pand te verwerven, met als idee om ‘Ladders Post’ voor Epe te behouden, maar dan met een woonfunctie in de vorm van huurappartementen. Vervolgens wijzigde dat plan, met het inzicht om de begane grond commercieel te exploiteren aan ondernemers. Die wijzigingen zijn inherent aan ons vak. Huurprijzen stijgen en dalen, bouwprijzen kunnen omhoog schieten, marktkansen veranderen enzovoorts. In die voortdurende stroom van nieuwe omstandigheden, is het essentieel elkaar te helpen om tot het gewenste eindresultaat te komen.”

Ruben van Rhee: “Procedures duren nu eenmaal heel lang. Dus ontkom je er bijna nooit aan om tussentijds plannen bij te stellen en om te buigen naar de eisen van de actuele omstandigheden. Voor ons als ontwikkelaar is dat soms lastig. We kopen grondposities aan, waarbij we een aanname doen over de bouwkosten en de te verwachten opbrengsten.”

Ruben van Rhee:

‘Je ontkomt er bijna nooit aan om tussentijds plannen bij te stellen en om te buigen naar de eisen van de actuele omstandigheden.’

Hans van Norel: “We zijn dus met elkaar aan het stoeien geweest om het plan haalbaar uit te voeren. Het waren geen nare discussies, maar je moet wel het geloof blijven houden dat je samen de juiste dingen doet. Het was zacht uitgedrukt een hele uitdaging om de totale kosten ten opzichte van de opbrengsten in balans te houden.”

Ruben van Rhee: “We zijn nu nog aan het bouwen. Het bestaande kantoorpand is getransformeerd naar negen appartementen. Op de begane grond zijn de commerciële kantoorruimten gerealiseerd. De huurappartementen zijn eind dit voorjaar klaar. Daarna komen er nog twee nieuwbouwcomplexen bij, die zullen komend najaar gereed zijn.”

Wat is de kracht van Van Norel Bouwgroep?
Ruben van Rhee: “We hebben rechtstreeks contact met de eigenaar. Zodat we meteen kunnen schakelen als dat nodig is. Je moet met elkaar tal van hobbels nemen en het werkt het beste als je op persoonlijk niveau knopen kunt doorpakken. Bovendien zijn bij Van Norel alle bouwtechnische disciplines in huis.”

Hans van Norel: “Wij treden niet louter als aannemer op. Bij bouwprojecten komt veel meer kijken. In het voortraject denken we op een breed niveau mee over de uiteindelijk beste oplossing. Daarbij zijn we niet bang voor complexe vraagstukken.”

- Advertentie -