Royal Talens in Apeldoorn is de komende jaren ‘preferred supplier’ voor het Rijksmuseum en zal dit voorziet van schilder-, kleur- en tekenbenodigdheden. Ook gaan beide partijen intensief samenwerken op het gebied van educatie, kennisuitwisseling en het ontwikkelen van gezamenlijke producten.

Taco Dibbits, hoofddirecteur van het Rijksmuseum: “Leren kijken door te doen, is het motto van de Teekenschool van het Rijksmuseum. Royal Talens is voor het Rijksmuseum dan ook de ideale partner om tekenproducten en educatieve mogelijkheden te ontwikkelen voor jong en oud.” Royal Talens gaat de benodigde materialen aan de Teekenschool van het Rijksmuseum leveren. Daarnaast wordt tijdens de succesvolle #hierteekenen-zaterdag en het jaarlijkse tekenevenement The Big Draw  voortaan getekend met potloden van Bruynzeel, één van de vele merken van Royal Talens.

Een eerste resultaat van de samenwerking is de Grote Meesters-collectie; vier nieuwe blikken met kleur-, aquarel- en grafietpotloden, geïnspireerd op een aantal van de bekendste werken uit het Rijksmuseum. Deze collectie is onder andere verkrijgbaar in de museumwinkel van het Rijksmuseum. Ronald Benning, CEO van Royal Talens: “Als leverancier van schilder-, kleur- en tekenproducten dragen wij kunst en creatieve expressie in het bijzonder een warm hart toe. Het is geweldig dat wij onze missie samen met het Rijksmuseum verder kunnen uitdragen.”

- Advertentie -