Als eerste gesloten en als laatste weer open. Het was maar liefst vier maanden stil in de saunacomplexen van Quality Wellnessresorts. Te stil. Vanwege de Corona-maatregelen waren de deuren van Thermen Bussloo, Thermen Soesterberg, Thermen Berendonck en Thermen Bad Nieuweschans noodgedwongen gesloten voor gasten. Maar, stilzitten? Dat was geen optie voor het familiebedrijf.

Met hartverwarmende initiatieven brengt de organisatie ontspanning en positieve energie bij de mensen thuis. Want, juist nu is het belangrijk om goed voor jezelf en voor elkaar te zorgen én dat is precies de gedachte achter het online platform Ontspanning bij je thuis, achter de vernieuwde webshop en van de speciale WellnesscadeauBox.

Crisismanagement en positiviteit in coronatijd
Vier maanden je deuren gesloten houden is niet niks. De sauna- en wellnessbranche, en zo ook de vier resorts van Quality Wellnessresorts, is door de Coronacrisis hard geraakt. Fabian Dolman, directeur van de organisatie, heeft er zich samen met De Vereniging van Nederlandse Sauna en Wellness bedrijven (VNSWB) flink voor moeten inzetten om het RIVM en ministerie van VWS te overtuigen, dat sauna gezond is en de ongeveer honderd bedrijven weer open konden. Met talloze wetenschappelijke onderbouwde rapporten hebben ze de verantwoordelijke mensen uiteindelijk kunnen overtuigen dat saunabezoek gezond én veilig is.

Gelukkig is de ondernemer en de organisatie altijd positief gebleven. En deze positieve energie resulteerde in creatieve en nieuwe initiatieven. Dat de sauna’s gesloten moesten blijven, was voor Quality Wellnessresorts geen reden om helemaal stil te zitten. ‘De ontspanning wilden we onze gasten blijven bieden, vooral toen in maart/april de mensen massaal thuis kwamen te zitten’, aldus Dolman. ‘Daarom zochten we naar praktische manieren waarbij we onze gasten thuis konden ondersteunen om ontspannen én gezond te blijven. Een goed gevoel én positieve energie, zoals ze dat van ons gewend zijn’

Groeiend platform voor ontspanning
Het idee voor het platform ‘Ontspanning bij je thuis’ speelde al een tijdje binnen Quality Wellnessresorts. Door de impact van het Coronavirus kwam het in een stroomversnelling. Wie zich aanmeldt voor het online ontspanning en wellnessplatform kreeg toegang tot exclusieve content. Eenvoudige tips en snelle tricks, video’s met oefeningen voor bijvoorbeeld ademhaling, podcast met meditaties, inspirerende blogs en artikelen die verdiepen. Een gratis online platform voor wellness in je huiskamer, met als doel om iedereen een beetje te helpen nu we allemaal wat meer aan huis gebonden zijn. Het platform werd in enkele weken een enorm succes en wordt op dit moment nog steeds verder uitgebouwd. Dit wordt gedaan met alle kennis en inzet van medewerkers van de resorts, collega’s van het Banyan Centre en met externe partners die willen aanhaken.

Beautyproducten thuis bezorgd
Naast het online platform ’Ontspanning bij je thuis’, bracht Quality Wellnessresorts nóg meer wellness en ontspanning bij de mensen thuis. Namelijk, in de vorm van een speciale WellnesscadeauBox en een vernieuwde webshop. De WellnesscadeauBox, een fysieke box te bestellen via de website van de organisatie, bevatte alle ingrediënten voor een ontspannend dagje thuis. Bijvoorbeeld een gezichtsmasker voor een zijdezachte huid, een luxe hamamdoek, heerlijke thee om tijdens de behandeling helemaal zen te blijven én drie maanden gratis leesplezier via Tijdschrift.nl. Producten voor huid, haar en geest en dat alles thuisbezorgd (of om cadeau te geven).

En, waren de producten uit verwenbox op? Dan waren ze waarschijnlijk nog wel te bestellen via de vernieuwde webshop. Want om gasten te blijven bedienen in hun favoriete beautyproducten, ontwikkelde Quality Wellnessresorts binnen slechts een paar weken haar eigen webshop. Een shop die vandaag de dag gevuld is met luxe verzorgingsproducten van o.a. het merk BABOR en met diverse saunaproducten als hamamdoeken, slippers en badjassen. www.qualitywellnessresorts.nl/shop

Bouwen aan de toekomst Inmiddels zijn de vier wellnessresorts van Quality Wellnessresorts weer geopend, met natuurlijk aangescherpte maatregelen en een aangepaste capaciteit. Alles in de resorts is aangepast op de 1,5 meter economie. Dit betekent dat er speciale looproutes zijn en dat er middels bordjes wordt aangegeven hoeveel gasten in één sauna mogen verblijven en waar men mag zitten. Sinds 1 juli draaien alle resorts met een beperkte capaciteit. Dit heeft natuurlijk een grote impact op het businessmodel. Sinds de coronacrisis is Quality Wellnessresorts dan ook een andere koers gaan varen, waarbij stevig wordt vastgehouden aan kwaliteit. Doordat de dagelijkse capaciteit is verlaagd, ervaren gasten nóg meer rust, ruimte én een veilig bezoek. Tevredenheid, gastgerichtheid, positieve energie en service blijven hierbij de uitgangspunten.

- Advertentie -