“Met mijn opdrachtgevers ga ik het liefst samen op avontuur voor de beste beelden. Avontuur? Jazeker, samen op zoek naar een speciale plek in het bos waar het product het best tot zijn recht komt. Of naar andere spannende decors. Het intrigeert me om bedrijven, vakmensen en producten in een ander licht te zetten. Om een andere kant te laten zien, die nooit eerder iemand zag.”

Aan het woord is Pascal Goudkuil. Als zoon van een voormalig drukker is er voor hem niets wat lekkerder ruikt dan inkt op papier. Zijn liefde voor vormgeving en beeld was dus al vroeg aangewakkerd. Na een brede multimedia opleiding koos hij voor zijn twee passies: fotografie en video. In 2007 startte hij met zijn bedrijf Pascal Goudkuil Photo & Motion.

Sfeerfotografie in de buitenlucht
“Inmiddels werk ik al ruim twaalf jaar in de beeldbranche en elke week is anders. De enorme afwisseling van opdrachten houdt me scherp en geeft me energie. Werken met mensen om samen tot een prachtig eindresultaat te komen is dan ook mijn grootste beloning. De sfeer op de set is daarbij erg belangrijk.

Ik werk het liefst op locatie. Ik wil graag de wereld in en zet de omgeving naar mijn hand om mooie portretten te maken of juist de sfeer rond een product of dienst vast te leggen. Sfeerfotografie in de buitenlucht pas ik toe voor onder andere sportorganisaties. Van outdoor-activiteiten gaat mijn hart sneller kloppen en daarvoor is de Veluwe uiteraard de ultieme speelplaats.

Magazine
Voor binnenopnamen kan ik uiterst flexibel een studio opbouwen. Bijvoorbeeld voor portretten, aangevuld met actiefoto’s van medewerkers op hun werkplek. Eind 2018 sprak ik met Pieter van de Mosselaar, uitgever van Driesteden & Noord-Veluwe BUSINESS, af dat ik een deel van de fotografie voor mijn rekening zou nemen. Eerder was ik al actief voor andere magazines. Ook hier geldt dat ik volop kan improviseren op diverse locaties en dat het eindresultaat in de vorm van een prachtig gedrukt zakenmagazine mij veel voldoening geeft.”

Video
Het produceren van video’s bepaalt de laatste jaren een fors deel van activiteiten van Pascal Goudkuil Photo & Motion. Hij maakt korte sfeervideo’s, E-learnings, bedrijfsfilms en zelfs tv-commercials. Met dezelfde uitgangspunten als zijn fotografie: een goede compositie, mooie scherpte, diepte en een helder verhaal. Ook zijn video’s maakt hij uitsluitend op locatie. “Van ‘greenscreen settings’ bij een opdrachtgever tot achter wielrenners aanrennen op de Patersberg voor een promo van de Ronde van Vlaanderen. Door mijn kennis en ervaring kan ik klanten een hoogwaardig product aanbieden. Ik stel scherp op complete zakelijke producties van idee tot regie en van casting tot editing.”

- Advertentie -