De drijfveren, voorkeuren en achtergronden van de ondernemer zijn onlosmakelijk verbonden met het zakelijk functioneren. Die gedachte is voor Driesteden & Noord-Veluwe BUSINESS aanleiding om elke twee maanden een aantal ondernemers te trakteren op een middagmaaltijd. De lunchtafel – dit keer in Hotel Hof van Gelre in Lochem – onderbreekt de dagelijkse beslommeringen en is de behaaglijke plek om ontspannen over jezelf te keuvelen.

 

Twente
Dennis Kuipers groeide op in Bornebroek, in Twente. “Dat was prima, maar ik ga er nooit meer naar terug. De netwerken zijn klein in Twente. Je komt elkaar overal tegen. Ik ben tien jaar actief geweest in de paardensport en daar leerde ik uiteraard ook veel mensen kennen uit het Twentse. Het is een kleine wereld, dat ervaarde ik zowel positief als negatief. Het is niet slecht geweest voor het ontwikkelen van mijn mensenkennis. Dat heeft me geholpen bij het zakendoen.”

Dennis Kuipers:

‘Ik had best een race van Jos Verstappen willen meemaken op Zandvoort’

 

Vorden 
De wieg van Jorrit Schotsman stond in Vorden. “Ook een bescheiden dorp waar ik een goede jeugd heb gehad. Ik heb nog steeds vrienden daar. Het is een hechte gemeenschap en het is er heel gemoedelijk. Ik hou van de nuchtere benadering van het leven. Dat spreekt me aan.”

 

 

 

Lochem
“Ik ben geboren en getogen in Lochem,” vertelt Koen Colvoort. “Ik heb daar fijne jeugdjaren gehad en waarschijnlijk is dat de reden dat ik er altijd ben gebleven. Bij Lochem hoort nuchterheid en normaal doen. Als ik zakendoe ik het Westen van het land, merk dat ik dat die nuchterheid zeer gewaardeerd wordt.”

 

 

 

Den Haag
Het leven van Bert-Jan van der Mieden begon in Den Haag. “Rond mijn dertiende verhuisde ik naar Drenthe. Op mijn vijftiende verliet ik het ouderlijk huis al en toen ben ik in Apeldoorn terecht gekomen. Opgroeien in een grote stad tekent je weliswaar, maar ik heb niet het gevoel dat er iets van de Haagse mentaliteit bij mij is blijven hangen. Ik kom er nog wel regelmatig, ook al omdat de stad dichtbij zee ligt.”

 

Sociale media
Zakelijk maakt Dennis Kuipers veel gebruik van sociale media. “Daarmee zijn we gemakkelijk toegankelijk voor onze doelgroep. We kunnen op Instagram en Facebook mooi laten zien wat we doen. Privé doe ik er niet veel mee, met uitzondering van het delen van berichten over de rallysport. Dat levert veel volgers op.” Jorrit Schotsman gebruikt sociale media uitsluitend voor zakelijk gebruik. “Ik bel liever iemand op of ik ga liever bij iemand langs dan dat ik mijn privéleven deel met een grote groep.” Ook Koen Colvoort gebruikt Facebook en Instagram intensief voor zakelijk gebruik. “Privé gebruik ik sociale media nauwelijks Ik kijk overigens wel wat er gebeurt; ik vind het leuk om rond te neuzen, maar ik post zelden of nooit over mijn privéleven. Ik betrap me er ook steeds vaker op dat ik al die prikkels op sociale media wel beu begin te raken.”

Bert-Jan van der Mieden: “Ik ben minimaal actief op Facebook. Ik kijk nog wel eens wat vrienden, schoonfamilie, neven en nichten te melden hebben en daar reageer ik dan ook op, maar daar houdt het mee op. Ik verbaas me er over wat mensen via sociale media allemaal over zichzelf prijsgeven. Ik vind dat verbijsterend. Zakelijk post ik wel eens tips op LinkedIn om particulieren te benaderen. Dat levert me ook klanten op. Voor mijn nieuwe boek overweeg ik om Twitter in te zetten.”

Historie
Op de vraag: ‘Van welke historische gebeurtenis was je graag persoonlijk getuige geweest?’ antwoordt Jorrit Schotsman: “De EK van 1988 toen Nederland Europees kampioen werd. Ik was twee jaar oud toen dat plaatsvond.”
Koen Colvoort: “Ook ik maakte het EK van1988 alleen mee via de televisie en later vanwege alle terugblikken. Ik heb dit jaar weer een seizoenkaart bij Ajax gekocht. De timing was perfect, want nu heb ik wel veel echt meegemaakt. Ik was in Madrid voor de achtste finale die Ajax nipt verloor tegen Real. En daarna thuis voor een historische overwinning zorgde.”
Dennis Kuipers: “Ik had best een race van Jos Verstappen, de vader van Max, mee willen maken op het oude circuit van Zandvoort. Ik vond het wel leuk dat ik later Jos Verstappen en andere legendarische coureurs als Jan Lammers en Arie Luijendijk heb mogen ontmoeten.”
Bert-Jan van der Mieden: “De wereldberoemde pianist Vladimir Horowitz trad begin jaren zeventig – ik was net getrouwd – op in het Concertgebouw in Amsterdam. Dat werd zijn laatste concert in Nederland. Ik was daar graag bij geweest, maar de entreekaartjes waren zo allemachtig duur dat het niet haalbaar was.”

- Advertentie -