Ontboezemingen aan de lunchtafel…

De drijfveren, voorkeuren en achtergronden van de ondernemer zijn onlosmakelijk verbonden met het zakelijk functioneren. Die gedachte is voor Driesteden & Noord-Veluwe BUSINESS aanleiding om elke twee maanden een aantal ondernemers te trakteren op een middagmaaltijd. De lunchtafel – in Hotel Hof van Gelre in Lochem – onderbreekt de dagelijkse beslommeringen en is de behaaglijke plek om ontspannen over jezelf te keuvelen.

De camera twijfelt niet
“Ik zou het fijn vinden als ik sneller beslissingen zou kunnen nemen,” antwoordt Renee Krijgsman op de vraag over welke karaktereigenschap ze graag zou willen beschikken. “Van nature ben ik een twijfelaar. Hoewel ik eigenlijk heel goed weet wat ik wil, stel ik besluiten uit omdat ik me eindeloos met details bezig kan houden. Dat is de zakelijke kant van het verhaal. Maar het is wezenlijk anders als ik fotografeer. Dan ben ik één met mijn camera en denk ik in beelden. Mijn camera twijfelt niet en ik dan ook niet. Ik weet feilloos de juiste momenten te kiezen.”

Kernwaarden
Martin Hoeve heeft twee tatoeages. De ene vermeldt: ‘Let it go,’ de andere: ‘Dedication’. “Ik kan moeilijk dingen loslaten,” legt hij uit. “Als ik ergens voor ga, doe ik dat voor de volle honderd procent, maar ik wil ook wel eens minder betrokken zijn. Het vermogen om toegewijd te zijn beschouw ik als een goede karaktereigenschap, maar het is tegelijkertijd een valkuil. Als je voortdurend met anderen bezig bent, ben je niet met jezelf bezig. Die tegenstelling zorgt voor een zoektocht naar de kernwaarden van mezelf.”

Delegeren
“Ik zou graag meer gestructureerd willen zijn,” zegt Luuk Nikkels. Die opmerking blijkt zich te beperken tot de discipline van het verwerken van de administratie. Want als het gaat om zijn vakmanschap als gastheer heeft hij de organisatie in zijn hoofd perfect op orde. “Ik doe nog wel het liefst alles zelf. Pas onlangs ben ik eigenaar van De Pauw geworden, dat heeft er ook mee te maken. Ik weet dat ik een perfectionist ben en ik weet ook dat het verstandig is om beter te delegeren.”

Het eerste contact
“Ik zou wat meer lef en durf willen hebben,” vertelt Rogier Stindt. “Met potentiële klanten vind ik het moeilijk om contact te leggen, omdat ze eigenlijk vrij ver van me afstaan. Mijn klanten hebben heel veel aan hun hoofd en alle bijzaken, zoals vervoer, besteden ze uit. Daarom is het voor mij lastig om bij de persoon te komen die de beslissingen neemt. Daar staat tegenover dat als ik eenmaal iemand ken, het meestal wel goed komt. Dan voel ik geen drempel meer.”

Luuk Nikkels:

‘Ik weet dat ik een perfectionist ben en ik weet ook dat het verstandig is om beter te delegeren’

Loslaten
Als Martin Hoeve zijn autobiografie zou schrijven, dan luidt de titel ‘Losgelaten…?’ “Stel dat ik zo’n boek zou schrijven, dan wordt het een poging om de vraag te beantwoorden of ik er echt in geslaagd ben om dingen los te kunnen laten. Of dat ik me nog steeds druk maak om zaken die niet van wezenlijk belang zijn.”

Renee Krijgsman:

‘Alles wat me inspireert en fascineert, wil ik delen met anderen’

Vertrouwen
‘De kunst van gastvrijheid,’ is de titel van de fictieve autobiografie van Luuk Nikkels. “Het begrip gastvrijheid beschouw ik als mijn levensfilosofie. Het ligt in mijn aard om het anderen naar de zin te maken. Ik zet mij graag in voor een ander, overigens zonder dat ik mezelf op de achtergrond plaats. In mijn vriendenkring word ik wel eens Dr. Phil genoemd. Wie een probleem heeft, komt bijna automatisch naar mij toe. Ik ben blij met het vertrouwen dat ze me geven.”

Overwinning
Op de boekomslag van de autobiografie van Rogier Stindt. komt te staan: ‘Altijd Onderweg’. “Die titel heeft twee betekenissen,” legt hij uit. “Uiteraard slaat die op mijn werk als privéchauffeur. En daarnaast op mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het belangrijk om te beseffen dat je altijd blijft leren. Van elke ervaring word je uiteindelijk wijzer. Door verschillende omstandigheden heb ik niet zo’n fijne jeugd gehad. Ik voelde me soms buiten de samenleving staan. Dat ik bijna drie jaar geleden mijn eigen bedrijf kon starten, voelde dan ook als een enorme overwinning.”

Vastleggen en delen
“Alles wat me inspireert en fascineert, wil ik delen met anderen,” vertelt Renee Krijgsman. “Vroeger schreef en tekende ik heel vaak. Eigenlijk ben ik mijn hele leven al bezig om dingen vast te leggen. Nu doe ik dat met beelden. Ik leg herinneringen vast. Altijd voel ik de behoefte om kennis, ervaringen en bijzondere momenten te delen en op die manier verbindingen tussen mensen te laten ontstaan. Dat is de rode draad in mijn leven. Stel dat ik een autobiografie zou schrijven, dan zal de titel daarnaar verwijzen.”

- Advertentie -