Er waait een nieuwe wind door de Apeldoornse vestiging van MAN Trucks, gelegen tussen de A50 en de A1, op bedrijventerrein Ecofactorij. MAN Trucks Apeldoorn is gespecialiseerd in de verkoop van nieuwe en jong gebruikte trucks en lichte bedrijfswagens van het merk MAN. In de werkplaats verzorgen de monteurs de service en het onderhoud aan trucks, trailers en kleinere bedrijfswagens.

De twee buitendienstmedewerkers werken sinds enige maanden in hun nieuwe rayons. Bjorn Elijzen (40) is verantwoordelijk voor de verkoop van de trucks voor de regio Deventer, Zutphen en Apeldoorn. Hij is de opvolger van André Hietland, die een meer dan prettige klantenkring voor hem achterliet. Het segment lichte bedrijfswagens wordt bediend door Tom Onderstal (23) die het relatief nieuwe MAN TGE product onder de aandacht mag brengen. “In het nieuwe verkoopteam was ik snel gewend aan het werken met het MAN product. We beleven veel plezier aan de vele bezoeken van nieuwe en bestaande MAN klanten,” zegt hij stralend.

Servicebereidheid is allesbepalend
Volgens Bjorn Elijzen is er duidelijk een nieuwe trend ingezet in de bedrijfswagenwereld. “Op zich zijn er op het gebied van productkwaliteit weinig verschillen in de markt. Alles valt of staat met of de klant zich thuis voelt bij de verkoper, maar nog belangrijker: of de klant zich thuis voelt in onze werkplaats. Daarom is de servicebereidheid allesbepalend. Het totale plaatje moet kloppen. Met het hele team geven we de klant de zekerheid dat wij 24/7 voor hem of haar klaar staan. Daarmee doen we ons uiterste best om de bestendige partner te zijn van onze klanten.”

Tom Onderstal vult aan dat de klant eigenlijk het idee moet hebben dat hij zijn favoriete restaurant binnenstapt. Wij gaan er met het hele team voor om die beleving aan onze klanten te bieden.”

PON Organisatie
De vestiging in Apeldoorn is onderdeel van PON. Hetzelfde geldt voor de vestiging in Duiven. MAN Trucks & BUS, de partij die verantwoordelijk is voor de import van MAN in Nederland, opereert eveneens onder de vleugels van PON. Bjorn Elijzen legt uit wat deze status betekent voor de Apeldoornse vestiging. “Je merkt aan alles dat PON niet voor niets vaker is uitgeroepen is tot een van de beste werkgevers van Nederland. PON hanteert professioneel werken, vrijheid en plezier als kernwaarden. Wij werken in een modern en ruim opgezet pand met de beste gereedschappen. Er is volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, waardoor collega’s de kans krijgen om geleidelijk op een steeds hoger niveau te presteren. De door PON aangeboden basis is perfect; het ontbreekt ons aan niets. Uiteraard moeten we wel zelf laten zien dat we in Apeldoorn een daadkrachtig team vormen dat de vragen en wensen van de klanten beantwoordt met de juiste oplossingen.”

Alom gewaardeerd product
De huidige MAN truckserie scoort uitstekend op betrouwbaarheid. “We zijn recent in Duitsland door de keuringsorganisatie TUV wederom uitgeroepen tot de meest betrouwbare truck. Als je je daarnaast realiseert dat de MAN trucks in Duitsland qua verkoopaantallen op nummer één staan en dat MAN in de Europese rangschikking op nummer twee staat, kun je duidelijk spreken van een alom gewaardeerd product. Alleen verdient de naamsbekendheid in Nederland wel wat meer aandacht. Daar werken we hard aan.”

Nieuw model truck in 2020
Tom Onderstal
geeft aan dat met de nieuwe MAN TGE lichte bedrijfswagen een goede lijn is ingezet. “Mede door de stoere neus van de TGE, de goede afwerking en de rijke basisuitrusting krijg ik van veel ondernemers enthousiaste reacties op de MAN TGE. De huidige MAN truck boekt met de nieuwe generatie Euro 6d motoren goede resultaten op het gebied van brandstofverbruik. De huidige status van de zuinige en doorontwikkelde MAN truck geeft kansen voor de komende periode.” “En nog meer nieuwe kansen dienen zich aan als we in 2020 een nieuw model MAN truck kunnen presenteren. Het zijn de kansen die wij met beide handen aangrijpen om MAN Trucks nog positiever op de kaart te zetten,” besluit Bjorn Elijzen.

MAN Trucks Apeldoorn
Ecofactorij 4
055 750 1500
www.man-dealer.nl
Bjorn Elijzen   (06) 455 99 174
Tom Onderstal  (06) 125 61 500

- Advertentie -