Afgelopen zomer heeft Cor de Best alle aandelen van Van Lente Systeemintegratie B.V. overgenomen van de participatiemaatschappij DGtC, die sinds 2000 eigenaar van het bedrijf was. De Best is sinds 2003 directeur bij Van Lente Systeemintegratie B.V.

van-lenteToen zich de gelegenheid voordeed het bedrijf over te kopen, aarzelde De Best geen moment. “In het verleden heb ik op interim-basis bedrijven geleid. Het was destijds voor mij persoonlijk een uitdaging om het voor langere tijd te gaan doen. De dynamiek in de huidige markt is enorm en het is geweldig om daar samen met je mensen op in te spelen met de flexibiliteit die daarvoor vereist is.” Bij Van Lente Systeemintegratie B.V. zijn circa 145 medewerkers werkzaam.

De cultuur in het bedrijf wordt verwoord in de slogan ‘Samen denken, samen doen’. “Om interessant te blijven voor onze klanten, werd de kenniscomponent steeds significanter. Dus niet meer alleen uitvoering, maar ook ontwerp en engineering, waardoor we eerder bij de klant aan tafel komen”, vertelt De Best. Om deze koerswijziging te benadrukken, heette Van Lente Installatietechniek vanaf dat moment Van Lente Systeemintegratie.

De komende tijd wil De Best druk die transitie vervolmaken. De huidige aandacht voor onder andere energiegebruik biedt Van Lente Systeemintegratie hiertoe volop kansen. “Wij werken vooral voor grote bedrijven in de food, zoals vlees en zuivel. Met behulp van software en installatietechniek helpen wij hen hun order- en productieprocessen te optimaliseren. En in het huidige tijdsbeeld zien we ook steeds meer aandacht voor complexe gebouwgebonden installaties. Dus wie weet kunnen we daar straks ook de consument nog rechtstreeks aan koppelen.”

- Advertentie -