Vrijdag 11 maart gaven Carry Abbenhues (burgemeester Zutphen) en directeur Jan Bobbink van Qlip het officiële startsein voor de nieuw- en verbouw van het chemisch en microbiologisch laboratorium op het bedrijventerrein De Mars in Zutphen.

Het bedrijf krijgt er 1.000 vierkante meter bij: een verdubbeling van de huidige oppervlakte. Naar verwachting zullen de werkzaamheden op 1 januari 2017 afgerond zijn.

Reden voor de uitbreiding is de toename van laboratoriumactiviteiten in de afgelopen vier jaar als gevolg van internationale groei, dynamiek binnen de Nederlandse zuivelsector en business development. Qlip heeft vestigingen in Zutphen en Leusden en telt zo’n 250 medewerkers. Momenteel worden jaarlijks ruim een half miljoen analyses uitgevoerd op allerlei zuivelproducten zoals melk, kaas, melkpoeder en zuigelingenvoeding. Daarnaast onderzoekt Qlip in Zutphen per jaar zo’n 14,5 miljoen melkmonsters van koeien en melkgeiten.

De nieuw- en verbouw van het laboratorium wordt uitgevoerd door Chris Kappert Bouwbedrijf B.V. in samenwerking met Aannemersbedrijf W.J. Haafkes en Zonen B.V. Daarnaast verzorgt Heva Klimaat en Installatie de technieken en wordt het project begeleid door de Van Looy Group.

- Advertentie -