NEXT WIB vierde afgelopen woensdag de oprichting in Zutphen. Deze club komt voort uit het succesvolle netwerk voor vrouwelijke ondernemers Women in Business en is speciaal bedoeld voor vrouwen die, bijvoorbeeld omdat ze geen ondernemer meer zijn, geen lid meer zijn van Women in Business.

Tien jaar geleden startte in Zutphen het netwerk Women in Business: een club van circa vijftig vrouwelijke ondernemers. Om verschillende redenen beëindigden in die jaren ook diverse vrouwen hun lidmaatschap. Bijvoorbeeld omdat ze hun bedrijf verkochten en daarom niet meer voldeden aan het criterium ‘ondernemer’. Zowel de vertrekkende als de zittende leden vinden dit een gemis. Ineke van der Kamp, een van de oprichters van Women in Business, heeft zich daarom ingespannen een alternatief te starten voor deze vrouwen. Samen met de medeoprichters van tien jaar geleden, Natascha van der Ploeg en Dorien van der Schild, heeft ze NEXT WIB opgericht. Een nieuw netwerk voor die vrouwen die door verschillende omstandigheden geen lid meer (kunnen) zijn van de moederclub Women in Business.

Wijnhuistoren

De eerste bijeenkomst vond plaats bij de Wijnhuistoren, op exact dezelfde locatie als waar Women in Business tien jaar geleden begon. Het bestuur van de club, Ineke van der Kamp, Natascha van der Ploeg en Dorien van der Schild, blijft ook WIB-lid. „Daarnaast gaan we zorgen dat NEXT WIB als organisatie stevig neergezet gaat worden, zodat er voldoende continuïteit voor de toekomst is”, aldus Van der Kamp.

Persoonlijke ontwikkeling

De nieuwe club komt vier keer per jaar bij elkaar, waarvan de zomerbijeenkomst jaarlijks bij moederclub WIB zal zijn. Van NEXT WIB kunnen uitsluitend vrouwen lid worden die dat ook zijn geweest van WIB en dat door omstandigheden niet meer kunnen zijn. De nadruk in de bijeenkomsten ligt op persoonlijke ontwikkeling. De eerste keer werd dat ingevuld door de Utrechtse coach Glancy van Elst, die de vrouwen met elkaar in gesprek liet gaan over ‘zichtbaar zelfvertrouwen’. Op haar vraag waarvoor zij dankbaar zijn, kreeg ze het warme antwoord: „Voor de uitnodiging voor deze avond.” Een compliment aan de organisatie.

www.nextwib.nl

- Advertentie -