Er is tegenwoordig veel vraag naar cameraobservatiesystemen en deze diensten leveren wij als Mulder Beveiliging aan onze klanten, zowel particulier als zakelijk. Ik ben Emiel Lulofs, adviseur en eerste aanspreekpunt bij Mulder Beveiliging, gespecialiseerd in beveiligingssystemen.

De videotechnieken staan tegenwoordig niet stil en dus ook de camera’s niet. Vroeger hadden we analoge camera’s met weinig details en pixels (beeldlijnen). U herinnert zich vaste wel de slechte beelden zoals in het televisieprogramma Opsporing Verzocht waarbij identificeren bijna niet mogelijk was. Tegenwoordig met de 8k videotechnieken lopen we qua ontwikkelingen in beveiligingssystemen gelijk met de televisietechniek. Dit resulteert in veel meer details en dus veel meer mogelijkheden.

Er zit veel kwaliteitsverschil in de camera’s van tien jaar geleden en momenteel geven de camera’s van vandaag een beter beeld in bijvoorbeeld slechte licht situaties. Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld thermische camera’s aan te schaffen. Dit zijn geen camera’s voor het meten van lichaamstemperaturen (zoals voor COVID-19) maar voor bijvoorbeeld in de tuin om personen op beeld te detecteren.

Cameraleveranciers hebben veel verschillende uitvoeringen en kleuren. Daarnaast zijn er camera’s voor binnen en buitentoepassingen. Buitencamera’s kunnen beïnvloed worden door verlichting. Het correct plaatsen van de camera in combinatie met de verlichting kan helpen voor een goede observatie. Zo begrijpt iedereen wel dat wanneer je vol in de zon kijkt je niks kunt zien. Dit werkt precies zo voor een camera.

Ook het hart van het camerasysteem: de opnameapparatuur is veel gebruiksvriendelijker geworden. Deze zijn veelal via een APP te bedienen en bekijken. Tegenwoordig kunnen wij detecteren vanuit de camera’s. Hiervoor kunnen wij een lijn uittekenen en wanneer je vervolgens over deze lijn komt kan er een melding verschijnen. Dit kan als melding op je smartphone binnenkomen of rechtstreeks bij de meldkamer. Wilt u meer weten over beveiligingssystemen? Kijk dan voor meer informatie over onze diensten op www.muldersystems.nl/beveiliging/.

Emiel Lulofs
Adviseur Mulder Beveiliging

- Advertentie -