Goed bewaard geheim in de Veluwse bossen

Een goed verstopt pareltje midden op de Veluwe. Dat is hoe Landal Miggelenberg in Hoenderloo zich samen laat vatten. Op donderdag 4 april kwamen diverse ondernemers uit de regio er samen voor een verrassend diner en dankzij het netwerk van ING maakte de Nederlands-Surinaamse Roeselien Wekker tijd vrij voor een presentatie over etnische diversiteit in de business. De voormalig theater- en tv-artieste stond jarenlang voor de camera, maar verbindt nu ondernemers uit het bedrijfsleven met elkaar én met het thema diversiteit.

Foodsharing
General manager van de Miggelenberg Maarten Jansen pakte groots uit voor zijn gasten met een – naar eigen zeggen – algehele verwennerij. ‘We hebben een unieke locatie in de natuur op een locatie die voor veel mensen als vakantie aanvoelt, het is extra leuk om gasten dan uitgebreid te fêteren met een bijzonder diner’, vertelt hij. Dat gebeurde door foodsharing. ‘We serveerden het voorgerecht en nagerecht van een grote plank. Mensen kunnen dan pakken wat ze zelf willen en het is leuk om te merken dat er ook gelijk gesprekken door ontstaan. Tafelgenoten informeren bij elkaar hoe dingen smaken, wat een goede keus is en zo is het ijs snel gebroken als mensen elkaar niet kennen.’ Het hoofdgerecht was óf vis óf vlees, maar dan wel op een bijzondere manier bereid. ‘We hebben hier buiten een braai en een Green Egg om eten op te grillen, maar het weer liet het niet toe om naar buiten te gaan. Daarom hebben we de houtskoolgrill binnen gebruikt en dat viel in goede aarde’, aldus Jansen.

Snoepen en netwerken
Douwe Meetsma
van organisatieadviesbureau Meetsma Advies sluit zich daar volledig bij aan. ‘Het was door het eten van de plank héél gezellig aan tafel, een mooie combinatie van snoepen en netwerken.’ In de presentatie over ondernemen door en met mensen van andere afkomsten hoorde Meetsma niet gelijk iets nieuws, maar bij zijn tafelgenoten des te meer. ‘Ik kende veel mensen al, maar heb toch weer nieuwe dingen gehoord. Ik zat bij iemand die ik nog nooit écht had gesproken dus dat was interessant.’ Over de locatie is Meetsma bijzonder enthousiast. ‘Eerlijk gezegd had ik niet zo’n hartelijke ontvangst en goede keuken verwacht bij een vakantiepark. Het was even zoeken waar de Miggelenberg precies is, maar dit smaakt zeker naar meer. Ik verwacht hier nog weleens terug te komen.’

Ongedwongen sfeer
Peter Bockweg, mede-eigenaar van verpakkingsbedrijf Aarts Th. BV in Vaassen is ook al zo positief. ‘Het was een ontzettend gezellige avond. Leuk om nieuwe mensen te leren kennen en te ontdekken wat ondernemers in de regio allemaal doen. Het is belangrijk om een netwerk op te bouwen, maar minstens zo leuk is het om in een ongedwongen sfeer te sparren met andere ondernemers over allerlei onderwerpen. Dat konden we deze avond combineren met heerlijk eten op een verrassend mooie locatie. Ik ben positief verrast.’

- Advertentie -