Bijzondere festivalavond waar woordkunst en muziek samenkomen

Dichters, muzikanten, verhalenvertellers en producers dagen elkaar uit en gaan bijzondere samenwerkingen aan tijdens het Met Andere Woorden Festival, op vrijdag 23 november. Talkpoeder, Lotte Pen en BrotherTill zijn de acts die op het podium van het Burgerweeshuis in Deventer staan. De avond wordt omlijst door deelnemers van Eigenzinnig; hét open podium voor de nieuwe generatie spoken word-helden, dichters en versjesschrijvers.

Talkpoeder
Talkpoeder is een live performance waarbij schrijvers en muzikanten/producers elkaar op het podium ontmoeten. Twee producers van Nieuwe Electronische WaarElemenopee (Francesco Taranto) en Meercat (Christiaan Végh), improviseren op allerlei manieren op literaire voordrachten van De Nieuwe Oost talent Koen Frijns en Deventer Stadsdichter Wibo Kosters-Kalmann. Op de Kunstnacht in Nijmegen zorgde deze combinatie al voor een verrassende performance, voor Met Andere Woorden Festival gaan ze de uitdaging opnieuw aan.

Lotte Pen
UND NUN is het project van de Deventer saxofonist en producer Lotte Pen. Als klassiek musicus speelde Lotte in concertzalen in Tokio, Berlijn, Parijs en New York. Nu is ze als UND NUN onderdeel van Nieuwe Electronische Waar, gooit ze o.a. met haar track ‘Tabernacle’ hoge ogen en staat ze deze maand in het voorprogramma van Emancipator in Luxor.

BrotherTill
BrotherTill opereert op het snijvlak tussen spoken word, video art en een ‘edgy’ popconcert. Snapchat-filters, Instagram-filters, filterbubbel. Iedereen kleurt tegenwoordig zijn eigen realiteit in. Maar wat is nog echt? En wat is fake news? In een show die bol staat van visueel spektakel, industriële hiphop en agressieve ‘spoken word’ sleept BrotherTill je aan de haren hun wereld in. Een wereld vol onheilszwangere soundscapes, maniakale beats en dreunende synths, compleet met een manshoge (interactieve) video-wall.

Met Andere Woorden Festival wordt georganiseerd in samenwerking met productiehuis De Nieuwe Oost en Nieuwe Electronische Waar en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Deuren open: 20:00
Tickets: €5, www.burgerweeshuis.nl

- Advertentie -