In Gelderland hebben werkzoekenden de meeste kans op werk in de Techniek, Bouw en Zorg en Welzijn. In die vakgebieden verschenen onlangs de meeste vacatures. Dat blijkt uit een analyse van Randstad over de afgelopen drie maanden. Ondanks een landelijke krimp in vacatureaanbod in alle vakgebieden, blijft in bepaalde beroepsgroepen veel vraag naar personeel. Om die aanhoudende schaarste op te lossen, zet de uitzendorganisatie haar initiatief voor scholing en omscholing van mensen door.   

De analyse van vacatures laat landelijk zien dat naast de schaarste in Techniek, Bouw en Zorg & Welzijn ook de vraag naar mensen in ICT en onderwijs onverminderd hoog blijft. In absolute zin is er nog steeds de meeste vraag naar personeel met minimaal mbo-niveau, ondanks de sterke krimp in vakgebieden met mbo’ers.

Duizenden flexwerkers uitgenodigd voor omscholing
Ferdinanda van Veen, regiodirecteur Gelderland bij Randstad: “Landelijk en in onze regio ondernemen we per direct actie door mensen verder te helpen met opleidingen, online trainingen en coaching, via ons programma Randstad Boost. Daarin staan leren, ontwikkelen en groeien centraal. Dat komt bijvoorbeeld tot leven in werk- en leertrajecten in vakgebieden waar veel vraag is naar personeel, ook in Gelderland. Denk aan vakopleidingen in onder meer de zorg, techniek, onderwijs.” Landelijk heeft Randstad de afgelopen periode met 14000 flexwerkers een ontwikkelgesprek gevoerd om ieders persoonlijke mogelijkheden voor omscholing naar ander werk te bespreken. De HR-dienstverlener biedt kandidaten verder nog een breed scala aan online trainingen om persoonlijke vaardigheden bij te spijkeren. In 2019 zijn er 13000 flexwerkers via vakopleidingen opgeleid en in het eerste halfjaar van 2020 ruim 4000.

Om- en bijscholing ook voor en na crisis essentieel 
Randstad Boost zat al voor de crisis in de koker. Randstad zet al langer in op om- en bijscholing om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar te brengen. De organisatie vindt het belangrijk dat bedrijfsleven, maatschappelijke partners en overheid hier nu en in de toekomst in samenwerken. Van Veen: “De huidige arbeidsmarkt vraagt om adequate oplossingen, echter is het goed om de lange termijn daarbij niet uit het oog te verliezen. En dat hoeft ook niet, het kan beiden: nu mensen aan het werk helpen en straks sterker uit de crisis komen. Want hoe vervelend de coronacrisis ook is, laten we vooral vooruit kijken en de kans aangrijpen om de arbeidsmarkt voor te sorteren op de toekomst. We hebben nu de gelegenheid om mensen te enthousiasmeren en om te scholen voor een duurzame loopbaan in groeisectoren die ook in de toekomst onze economie concurrerend kunnen houden.”

Over Randstad Nederland
Randstad is pionier en marktleider in de hr-dienstverlening, zowel in Nederland als wereldwijd. Onze missie is om de wereld van werk te ontwikkelen en mensen door werk vooruit te helpen in het leven. Wij hebben de ambitie om op elk werkgerelateerd moment dé partner te zijn voor organisaties en voor mensen. Hiervoor combineren we de kracht van technologie met de deskundigheid van onze mensen. Zo zorgen we voor een betere menselijke ervaring. Wij noemen dat: Human Forward.

Wij helpen onze klanten met flexibele oplossingen, en onze kandidaten om het beste uit zichzelf te halen. De arbeidsmarkt verandert snel door ontwikkelingen als globalisering, technologisering en digitalisering. Dat vraagt om nieuwe oplossingen. Randstad zet daarbij steeds de mens centraal. We kijken niet alleen naar een baan voor vandaag, maar vragen ook: wat doe jij morgen?

Al sinds 1960 speelt Randstad actief een toonaangevende rol in de arbeidsmarkt. Randstad helpt mensen bij het vinden van een geschikte baan en geeft carrières vorm. Tevens staat Randstad bedrijven bij om hun doelstellingen te realiseren met de inzet van de beste mensen en de meest innovatieve maatwerkoplossingen. In Nederland is Randstad marktleider met meer dan 150 vestigingen en circa 2.400 vaste medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Diemen.

- Advertentie -