Luid toeterend openden klanten, bouwers, relaties, medewerkers en buren begin vorige maand gezamenlijk het nieuwe parkeergebouw van RAI Amsterdam. Het imposante gebouw aan de ringweg A10 werd in één jaar tijd gerealiseerd door Aan de Stegge Twello.

aan-de-stegge-parkeergebouw
Opvallend kenmerk van het parkeergebouw: de ‘wokkel’-vorm (foto’s: Aan de Stegge Twello)

Het dertig meter hoge, achtlaags parkeergebouw van de RAI met kenmerkende ‘wokkels’ heeft een multifunctioneel karakter. De eerste etage, met een oppervlakte van 2.800 m2, is in dubbele hoogte uitgevoerd en staat in directe verbinding met de omliggende hallen. Daardoor is deze etage ook te gebruiken als evenementruimte. Het nieuwe parkeergebouw biedt plaats aan 1.000 auto’s en biedt RAI Amsterdam genoeg parkeergelegenheid om grote internationale meerdaagse events op eigen terrein te herbergen.

Het parkeergebouw is ontworpen door huisarchitect Mels Crouwel van Benthe Crouwel Architects, op basis van de hoge stedenbouwkundige eisen van de Zuidas en de ESPA-normering. Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello realiseerde het nieuwe parkeergebouw op basis van een Design & Build aanbesteding methodiek. Beide partijen hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het ontwerp en de realisatie van het parkeergebouw.

- Advertentie -