“Deze tekst is staand geschreven, daarom leest hij per definitie lekkerder weg”, grapt Lieke, teamleider marketing van Workhub. “Zonder gein, staand werken doet écht iets met je brein. Je bent helderder, fitter en scherper. Ik werk zelf ruim drie jaar staand. Dat wil zeggen: ik wissel door de dag heen af tussen staand en zittend werken.”

Als ik voorheen s ’avonds na werk thuiskwam dan was ik enerzijds moe van het zitten en anderzijds zat ik vol energie door het gebrek aan beweging overdag. Dat gaf me veel onrust. En dan te bedenken dat er veel meer mensen zijn die de héle dag zitten: in de auto onderweg naar werk, achter je bureau, aan de kantinetafel, weer in de auto terug en dan s ’avonds op de bank. Zitten, zitten, zitten. Voor je het weet zit je 80% van je dag!

Toen ik hier verder indook kwam ik erachter dat veel mensen die op kantoor werken soms maar 3000 stappen per dag zetten. Dat is slechts een kleine 2 kilometer. Ter vergelijking: een verpleegkundige komt makkelijk aan 17000 stappen per dag. Dat is zo’n 12 kilometer! Daarnaast bewijzen tientallen onderzoeken dat mensen met een zittend beroep meer kans hebben op o.a. kanker, hartproblemen, nierziekten, Parkinson en Alzheimer.

Wat óók is bewezen is dat mensen die staand werken productiever en creatiever zijn. Daarnaast werken mensen beter in teamverband als ze staand werken, vergeleken met mensen die zittend werken. Zal ik nog even doorgaan?

Het mag duidelijk zijn: staand werken is goed voor je. Staand thuiswerken is nóg beter. Voor werknemers, voor werkgevers en voor het klimaat. Want al die kilometers met de auto zorgen voor veel CO2- en stikstof uitstoot. Maar wie daar meer over wilt weten raad ik aan om Workhub te volgen op LinkedIn.

Ik ben blij dat we met Workhub kunnen bijdragen aan een opmars in staand werken. Of dat nu thuis is, of in de toekomst weer op kantoor. Ik daag je uit om vandaag een paar uur staand te werken. Heb je deze mogelijkheid niet, dan helpen wij je graag met een Workhub sta-zit bureau of een handige Workhub Standup! (zie foto)

Over Workhub
Workhub faciliteert zakelijk Nederland bij het inrichten van ergonomische, duurzame en akoestische thuiswerkplekken. Van stijlvolle sta-zit bureaus tot akoestische wanden en meer. Bekijk het hele assortiment op www.workhubathome.com

Speciaal voor ondernemers uit de regio en lezers van Driestedenbusiness hebben we een eenmalige korting op alle sta-zit bureaus en de Workhub Standup: DRIESTEDEN15. De code is geldig tot 14 december!

- Advertentie -