Een sfeervolle locatie, uitstekend verzorgde catering en bijna dertig ondernemers vormden de ingrediënten voor een geslaagd netwerkevenement van Driesteden Business in Nieuw Roeterts Hof in Diepenveen. “Zakelijk was het goed opgezet: laagdrempelig en knus.”

Dinsdag 24 januari rond de klok van half zes betraden de eerste deelnemers het historische pand op het sfeervolle Kerkplein in dit Overijsselse dorp vlak bij Deventer. Gastheer Bert Roetert had deze keer ingezet op een tapas dinerbuffet met verschillende koude en warme gerechten. “Daarnaast reikten we de aanwezigen ook hapjes aan waar ze stonden en hebben we er een aardig wijntje bij geschonken. Het was een heel informeel gebeuren in een ontspannen sfeer”, vertelt hij. Nieuw Roeterts Hof is dan ook al jarenlang een vaste stek waar Pieter van de Mosselaar de netwerkevents van Driesteden Business organiseert. “Mensen laten zich graag fêteren en dat doen we met plezier. Het was een mooie avond”, aldus Roetert.

Haar eigen restaurant is gesloten op maandag, dus had Vera Kleinrensink van Restaurant Amuse in ’t Harde dit keer gelegenheid naar Nieuw Roeterts Hof te komen. “Het een hele poos geleden dat ik bij een netwerkevent van Driesteden Business ben geweest, we zitten toch een beetje aan de rand van het gebied”, zegt ze. “Maar het was erg leuk, ik heb lekker gegeten en interessante mensen ontmoet. Mijn zoon wil verder in de techniek en er waren wat ICT’ers en techneuten in het gezelschap, dus dan praat je daar over.”

En hoewel bezoekers van Restaurant Amuse doorgaans uit de polder of vanaf de A28 komen, kan dat binnenkort veranderen. “Deze zomer gaan wij ook een netwerkevent voor Driesteden Business organiseren. En als ze eenmaal bij je binnen zijn geweest en je eten hebben geproefd, wordt het een heel ander verhaal”, lacht Kleinrensink.

Arjen Rozema is begin januari in dienst getreden bij Broekhuis in Deventer en heeft gelijk de gelegenheid aangegrepen om zijn netwerk in de regio uit te breiden tijdens dit netwerkevent van Driesteden Business. “Ik vond het concept en de entourage super. Qua eten kregen we allerlei hapjes voorgeschoteld, waaronder Italiaanse antipasta en een chocolademousse, met lekkere Italiaanse wijnen erbij, helemaal in harmonie”, vertelt hij. “En zakelijk was het ook goed opgezet: laagdrempelig en knus. In het relatief kleine gezelschap kom je makkelijker tot leuke gesprekken dan wanneer de groep groter is. Kwalitatief beter om te netwerken dus.”

- Advertentie -