Open hiring, inclusief werkgeverschap, statushouder als werknemer, er liggen veel kansen voor werkgevers die open staan voor ‘nieuwe’ vormen van werkgeverschap. Als oplossing voor personeelstekort, strategische personeelsplanning en MVO. De EEGA Themadag 2019 op 10 oktober biedt inspiratie en succesverhalen van werkgevers (en werknemers), een vertaalslag naar de praktijk en gelegenheid tot netwerken. Dit jaar met een nieuw concept: op expeditie, in De Gasfabriek Deventer.

De EEGA Themadag 2019 biedt werkgevers en HR-managers en -professionals inspiratie en gelegenheid om dit direct om te zetten in acties voor de eigen onderneming. Toonaangevende werkgevers en werknemers delen hun ervaringen en er is gelegenheid om met hen in gesprek te gaan. De insteek dit jaar is pragmatisch van aard, van inspiratie naar participatie. Door simpelweg te dóen ontstaan vaak praktische en verrassende ideeën en initiatieven, die tot mooie resultaten kunnen leiden. Ook bestaat de kans dat de EEGA Groep ter plekke een aantal werkgevers matcht met passende kandidaten. Een bescheiden bijdrage aan het verminderen van de krapte op de arbeidsmarkt en voor werkgevers een kans op het vinden van een passende kandidaat.

Open hiring bij Chain Logistics
Logistiek bedrijf Chain Logistics (75 werknemers) gaat voor zijn vestiging in Uden personeel werven via Open hiring. HR-manager Elisabeth Roddeman deelt haar ervaringen tijdens de EEGA Themadag. Bij Open hiring melden werkzoekenden zich rechtstreeks aan voor een vacature. Kandidaten hoeven geen sollicitatiegesprek te voeren en opleiding, ervaring of arbeidsverleden telt niet mee. De enige eis is dat de kandidaat denkt het werk aan te kunnen. Wie interesse toont komt op een vacaturewachtlijst en zo snel er een plek is, kan de kandidaat aan de slag. Chain Logistics houdt zich bezig met assemblagewerk en logistieke activiteiten, zoals pakketdiensten, opslag en transport. Het familiebedrijf telt 75 medewerkers, verdeeld over vestigingen in Nijmegen en Uden.

Elisabeth Roddeman, HR-manager Chain Logistics:
“Wij nemen vaker medewerkers aan die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt. Open hiring is een sociale innovatie waar wij meer dan open voor staan. Het mooie van de aanpak is dat je mensen binnenhaalt die supergemotiveerd zijn om aan het werk te gaan.” Ze is benieuwd hoe het zal lopen: “Met wie ga je in zee? Dat blijft altijd spannend. Ik ben enthousiast over het idee. Die passie probeer ik over te brengen op de organisatie en op andere ondernemers. Als dat lukt, zullen meer bedrijven volgen, want overal in onze branche is een tekort aan personeel.”

Inclusiviteit en diversiteit bij Asito
Schoonmaakorganisatie Asito (meer dan 10.000 werknemers) is inclusief werkgever. Hun uitgangspunt voor diversiteit en inclusiviteit: iedereen hoort erbij, iedereen verdient het om beoordeeld te worden op zijn of haar kwaliteiten en iedereen verdient een eerlijke kans. Leonore Nieuwmeijer, specialist inclusiviteit bij Asito: “Diversiteit maakt bedrijven beter. Door het samenwerken met mensen van verschillende achtergronden, verschillende culturen, met verschillende overtuigingen en ideeën, wordt een organisatie niet alleen interessanter, maar ook succesvoller. Daar zijn we van overtuigd. Bij Asito werken mensen van meer dan 100 nationaliteiten. Iedere dag zien we de meerwaarde van deze diversiteit van karakters. Deze boodschap willen we graag uitdragen.”

Succes met statushouders
Vorig jaar heeft DroomStatus tijdens de Themadag in een workshop laten zien hoe zij statushouders begeleiden naar een baan. Dit jaar komen ze terug met een aantal werkgevers en statushouders om de resultaten te laten zien. DroomStatus begeleidt statushouders naar duurzame integratie. Dit op basis van een wetenschappelijk gevalideerd programma met Europese erkenning: Spreek je Uit! The Dutch Way. DroomStatus koppelt de droombaan van de deelnemer aan een werkgever en zorgt ervoor dat de statushouder zich op het juiste niveau met enthousiasme en motivatie kan richten op de nieuwe werkplek. Om de integratie te verduurzamen en het netwerk te vergroten koppelt DroomStatus de statushouders aan een lokale buddy. Daarnaast begeleiden ze werkgevers om eventuele misverstanden of koudwatervrees weg te nemen en ze trainen werknemers die samenwerken met de statushouders.

Op expeditie in De Gasfabriek
Dit jaar kiest de EEGA Groep voor een nieuwe opzet. Met medewerking van onder andere Saxion, Deventer Ondernemershuis, MKB Deventer, Azerty, Kommotiv, Deventer Werktalent, TijdLab, De Gasfabriek, Asito en Chain Logistics gaan deelnemers op expeditie. In deze expedities laten bedrijven zien hoe zij met de krapte op de arbeidsmarkt omgaan en hoe mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hier een rol in spelen. Deelnemers van de expeditie gaan ook zelf aan slag, met een eigen of gezamenlijk vraagstuk. Naast de expedities is er een gezamenlijke opening en terugkoppeling. Bovendien is er gelegenheid tot kennisdelen en netwerken tijdens de borrel in De Kantine.

Aanmelden en op de hoogte blijven
Werkgevers en HR-professionals zijn van harte welkom bij de EEGA Themadag 2019: ‘Gewoon doen!’ op donderdag 10 oktober. Aanvang 13.00 uur. Locatie: De Gasfabriek Deventer. Dagvoorzitter: Sabine Uitslag. Aanmelden kan via de website www.eegathemadag. nl. U kunt hier ook inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de belangrijkste ontwikkelingen.

EEGA Groep
De EEGA Groep, initiatiefnemer van de EEGA Themadag, is al ruim 30 jaar expert op het gebied van mens en werk en leren en werken naar vermogen. De organisatie bestaat uit de volgende bedrijven: EEGA Plus, EEGA Expertise, Mens & Zo, MijnFlexPlek, Potential4u, Pixelpanters en Facet Werkt. Dit met locaties in voornamelijk Deventer (hoofdlocatie), Zwolle, Hengelo en Velp. De EEGA Themadag wordt georganiseerd in samenwerking met deelnemers van EEGA Plus, de grootste tak van de EEGA Groep.

Voor meer informatie:
eegagroep.nl en eegaplus.nl.

- Advertentie -