Met een smaakvol viergangendiner bereid door tien enthousiaste ondernemers uit de Stedendriehoek was de kookclinic bij restaurant ’t Diekhuus in Terwolde ook dit jaar weer een groot succes. Op het menu stonden onder andere garnalen met ei, soep, kippendijen en een compote. Onder het genot van een wijntje gingen zeven mannen en drie vrouwen enthousiast aan de slag in de keuken.

Gerard Eijkholt van Partners in Optiek in Apeldoorn, is enthousiast over het voorgerecht dat hij bereidt. Eijkholt: “Ik maak altijd een kerstlunch voor mijn medewerkers en kantoorgenoten en daar komt dit zéker in terug. Ik vind het een eer om bij Jan Klercq te mogen koken, al vermaak ik me ook al vijftien jaar lang bij een kookclub hoor.” Zijn partners in crime bij het koken zijn kandidaat-notaris Leo Kok, die nu eindelijk weet hoe hij een goed roerei moet maken, en Michaël Kors van Kors NV uit Lochem.

“Wij zijn gespecialiseerd in kunststof verspanen en spuitgieten en nu zie ik hier een uitvinding van mijn vader terug”, wijst die laatste naar de plastic snijplanken. “Hij vond het maar niks dat het vlees van de slager van een stalen snijplank kwam en daarbij mogelijk staalsnippers bevatte, vandaar de kunststof snijplank.”

‘t Diekhuus
Chef-kok Jan Klercq luistert geïnteresseerd naar het verhaal van Kors terwijl hij vanuit zijn ooghoeken de vorderingen van de andere deelnemers in de gaten houdt. “Ze doen het goed vanavond, hoor.

Dit evenement is altijd leuk en voor ons is het natuurlijk fijn om gedurende het jaar verschillende ondernemers terug te zien komen. Onze centrale ligging in de Stedendriehoek en het unieke concept met onze eigen, biologische moestuin blijft aantrekkelijk”, aldus Klercq.

Thuiswedstrijd
Voor de Twellose Monique Linthorst is de avond bijna een thuiswedstrijd. “Met ons bedrijf Linthorst Culinair verzorgen we zelf ook kookworkshops, naast de catering voor allerlei grote en kleine evenementen. We werken weleens samen met ’t Diekhuus, maar vanavond gaat het vooral om de gezelligheid.”

Verbinding
Datzelfde geldt voor bedrijfsadviseur Gerard van Houten, eigenaar van Business by Balance uit Epe. Van Houten is vaste bezoeker van de netwerkevenementen van Driesteden Business en heeft zich vanavond op het hoofdgerecht gestort. “Ik ben een mensenmens, altijd op zoek naar de verbinding en diepgang in gesprekken en zo nodig help ik als adviseur graag een handje.”

Geanimeerde gesprekken
Als het diner even voor achten wordt opgediend en de positieve reacties over tafel vliegen, zijn de ondernemers al gauw verwikkeld in verschillende geanimeerde gesprekken. Na vier gangen kan iedereen voldaan terugkijken op een geslaagde avond met lekker eten en nieuwe contacten op een mooie locatie aan de IJssel.

- Advertentie -