Restaurant Boas

Een driegangendiner met telkens een andere zitplaats. Het was 28 februari hét recept voor een succesvolle netwerkavond voor ruim twintig ondernemers uit de regio. Bij Restaurant Boas in de romantische Deventer Walstraat vonden zij elkaar in informele sfeer tijdens een traditioneel Frans diner.

Hoewel… traditioneel? De gasten namen na het aperitief plaats aan een grote, ovalen tafel voor een diner. Maar na elke gang stond iedereen op om een andere stoel te kiezen voor de volgende gang. De ideale manier om nieuwe contacten leggen te combineren met een heerlijke maaltijd.

Peter van Emde Boas van Restaurant Boas schotelde zijn gasten een diner voor met een grande dessert vooraf, twee kleine gerechtjes van in dit geval carpaccio van MRIJ-rosbief en à la minute gerookte filet van zeebaars. Daarna een langzaam gegaarde kalfswang als hoofdgerecht en een dessert met bavarois van rood fruit. Aangevuld met bijpassende wijnen, was het culinaire aspect van de avond alvast een groot succes. “Het was heerlijk”, blikt Nico Jansen van bureau Ongewoon terug. “Ik ga vaker naar de evenementen van Driesteden BUSINESS en het was ook nu weer een smaakvolle avond waarop ik lekker heb gegeten en leuke gesprekken voerde.”

Ook Henny Oord van The eNose kijkt tevreden terug. “Ik kende minder dan de helft van de bezoekers, maar juist door de informele setting heb ik veel leuke, nieuwe contacten opgedaan.” Enose is waarschijnlijk minder bekend bij de meeste bezoekers. “Ons bedrijf opereert nog wat onder de radar, onze elektronische neus om ziekten op te sporen zit nog in de testfase.”

Restauranteigenaar Peter van Emde Boas is ook blij met het georganiseerde diner: de gasten kenden ons vaak wel, maar ze wisten bijvoorbeeld niet dat wij naast de twee ruimtes voor private dining op de benedenverdieping, ook een zaal voor dertig à veertig gasten boven hebben. Bovendien was het leuk om de gasten kennis te laten maken met onze keuken.” Na het dessert, serveerde Van Emde alle bezoekers nog een kop koffie met de huisgemaakte bonbons waar Boas bekend om staat.

Nico Jansen genoot vooral van de vis. “En van het feit dat het allemaal bescheiden was, geen enorme sloten wijn die maar bléven komen en geen enorme lappen vlees om weg te werken. Ik vond het een leuke, geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar was.” Ook Henny Oord ziet een herhaling wel zitten. “Maar dat hoeft niet per sé zakelijk te zijn, ik heb zo lekker gegeten, ik kom zeker nog weleens terug bij Boas”, zegt hij stellig.

- Advertentie -