Roelof Kisjes had de leiding over Kisjes Transport & Verhuur. Gerbrand Oterdoom is sinds 16 mei officieel de nieuwe eigenaar van het Apeldoornse bedrijf. Samen beantwoorden zij vragen over de opvolging.

Hoe luidt de geschiedenis van Kisjes Transport & Verhuur?
Roelof Kisjes: “In 1904 begon mijn grootvader, die ook Roelof heette, een bedrijfje met paard en wagen. Hij vervoerde goederen die in de haven van het Apeldoorns Kanaal werden gelost, maar niet werden afgehaald door de ontvanger. Samen met mijn grootmoeder runde hij ook een turfdepot. Eind jaren dertig schakelden ze over op vrachtwagens. Na de Tweede Wereldoorlog stelde de toenemende klantenkring steeds professionelere eisen. Daaraan werd beantwoord door een hydraulische kraan op een vrachtwagen te monteren. Dat was destijds een echte uitvinding, want daarmee was het mogelijk om met één wagen te laden, te lossen en te hijsen. Er waren toen veel opdrachten voor de Provinciale Gelderse Energie Maatschappij (PGEM). De zware materialen die voor hen getransporteerd werden, vroegen om nieuwe aanpassingen aan het wagenpark. In feite doen we dat nog steeds: meebewegen met de wensen van de klanten en de eisen van de tijd. Op mijn achttiende kwam ik bij het bedrijf dat inmiddels geleid werd door mijn vader Jan. Ik was van school gestuurd en ik kreeg van mijn vader een week de tijd om na te denken over wat ik met mijn toekomst wilde. Ik koos voor het familiebedrijf, waar ik overdag op een van de vrachtwagens reed en ’s avonds moest zwoegen om mijn diploma’s te halen.”

Wat waren uw gedachte over het bedrijf?
Roelof Kisjes: “De specialisatie met de kranen op de wagens bleek voor het bedrijf goed te werken. Daardoor werden we interessant voor veel nieuwe klanten. De aannemerij ontdekte ons bijvoorbeeld. Het was voor mij duidelijk dat de lijn die mijn vader had ingezet de juiste was en dat we op die weg verder moesten. Toen ik bij het bedrijf kwam, hadden we zes wagens, dat zijn er inmiddels zestien die volcontinu ingezet worden.”

Hoe kwam de nieuwe man bij Kisjes terecht?
Gerbrand Oterdoom: “Roelof en ik kenden elkaar al een groot aantal jaren uit de transportsector. Ik was eind 2016 toe aan een nieuwe stap. Roelof kreeg dat te horen en gaf me de kans om bij Kisjes Transport & Verhuur die stap te maken.” Roelof Kisjes: “Gerbrand kwam op het juiste moment in beeld, omdat ik na aan het denken was over bedrijfsopvolging. Dat heb ik ook meteen met hem besproken.” Gerbrand Oterdoom: “Ik wilde eerst gewoon een jaar aan de slag gaan, om te ondervinden of een rol binnen Kisjes mij zou bevallen en omgekeerd. We stonden toen voor een aantal keuzes rondom huisvesting en een belangrijke aanbesteding. Dat was voor mij een mooie aanleiding om de familie en het bedrijf beter te leren kennen.”

Welke inzichten kreeg u tijdens dat eerste jaar?
Gerbrand Oterdoom: “In de eerste plaats dat de cultuur van het bedrijf me aanspraak. Iedereen heeft een goede binding met elkaar. Bovendien is het voor mij prettig dat het om een organisatiestructuur gaat met korte lijnen. We staan met elkaar met de voeten in de klei en we doen gewoon wat er moet gebeuren. Ik voelde me meteen thuis. Met de specialisatie als sterke basis zag ik ook volop verdere toekomstkansen voor het bedrijf. Zowel in het kraantransport, de verhuur van opslagcontainers waar Kisjes in 1992 mee was begonnen en de uitbreiding van het ophalen, de opslag en de verzending van goederen.”

Hoe voelt het dat Kisjes nu geen familiebedrijf meer is?
Roelof Kisjes: “In de cultuur blijft het een familiebedrijf. Het is een proces waar we samen naartoe zijn gegroeid. Ik heb dus langzaam aan het idee kunnen wennen. Gerbrand moet natuurlijk zijn eigen stempel op het bedrijf drukken, maar in de kern blijft het karakter van het bedrijf hetzelfde. Ik voel uiteraard wel enige emoties bij het einde van het familiebedrijf, maar ik lig er echt niet wakker van. Vooral ook omdat ik er het volste vertrouwen in heb dat deze beslissing goed uitpakt.”

De overname was een proces met volle overtuiging?
Gerbrand Oterdoom: “Ik heb logistiek en bedrijfskunde gestudeerd en ik vind transport een mooi vak. Ik kwam erachter wat ik werkelijk mooi vind om te doen. Ik hou van de hectiek van de logistiek en je moet acuut inspelen op de wensen van de klanten. Die uitdaging kunnen we prima aan met het geweldige team van Kisjes. Met 25 medewerkers zijn we actief in het hele land. De afgelopen twee, drie jaar hebben we samen grote stappen gezet. We waren midden in de stad Apeldoorn gevestigd. Een prachtige plek, maar helaas niet meer geschikt voor een transportbedrijf. We hebben een nieuwe huisvesting voor het bedrijf kunnen realiseren aan Kanaal Zuid. We beschikken daar over aanzienlijk meer ruimte voor opslag en alle faciliteiten die we met het oog op de toekomst nodig hebben. Het samenwerken aan de bedrijfsverhuizing heeft er ook aan bijgedragen dat het proces van de opvolging nog soepeler verliep.”

Wat zijn de ambities van de nieuwe man?
Gerbrand Oterdoom
: “Intern is het bedrijf uitstekend toegerust voor de komende jaren. Daar zijn voorlopig geen wijzigingen nodig. Uiteraard moeten we anticiperen op de eisen van de markt. Wij worden steeds meer onderdeel van het bedrijfsproces van de klant, dat betekent dat we op diverse gebieden de samenwerking met de klanten verder zullen intensiveren. De versterking van de contacten geldt ook voor de samenwerking met branchegenoten. Je kunt elkaar als collega’s aanvullen om de diverse klantenkringen als branche en dus ook als individuele bedrijven nog beter te bedienen. Daarnaast zullen we op korte termijn samen goede oplossingen moeten bedenken voor distributie in bebouwde gebieden. De regels daaromtrent veranderen snel.”

Wat raadt u andere ondernemers aan die over bedrijfsopvolging nadenken?
Roelof Kisjes: “Om je goed te blijven realiseren wat je nou precies van plan was en welke afspraken je met elkaar wilde maken. In een dergelijk proces heb je met veel adviseurs te maken. Die geven dus ook veel adviezen. Daar maak je uiteraard dankbaar gebruik van, maar dan moet je uiteenlopende en soms tegenstrijdige adviezen wel goed filteren. Dat lukt het best als je bij je uitgangspunten blijft. Daarnaast is het belangrijk om goed te communiceren met je medewerkers en je klanten. Dat betekent geen voortijdige informatie verspreiden, want die gaat een eigen leven leiden. Maar wel bij elke stap die definitief is gezet direct helder en transparant uitleg geven.”

En nu kunt u gaan vissen?
Roelof Kisjes: “Lijkt me niet het fijnste vooruitzicht. Nee, ik blijf nog bij het bedrijf betrokken, onder andere in een adviseursrol en zeker niet om Gerbrand voor de voeten te lopen. Mijn werkweek is wel aanzienlijk korter geworden.”

- Advertentie -