Solliciteren is lastig, laat staan als je een achterstand hebt op de arbeidsmarkt. Er wordt van werkzoekenden verwacht spontaan iets te vertellen over wie ze zijn en wat ze kunnen. Dan ook nog op een leuke, vlotte manier. Maar wat nu als je al meerdere malen bent uitgevallen op school of werk en een beperking hebt? Dan kun je stellen dat solliciteren best lastig is.

Je hebt tools nodig om de arbeidsmarkt te kunnen benaderen. En er is iets anders voor nodig: zelfvertrouwen! Dat is iets waar wij veel aandacht aan besteden. Gerichte aandacht en vertrouwen. Deze combinatie is een voorwaarde om te kunnen ontwikkelen en ervaringen en successen op te doen.

Door training en coaching bouwen we aan de werknemer van de toekomst. Jongeren krijgen een duidelijk beeld van wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze nodig hebben. Het is mooi om met de jongeren uiteindelijk een elevator pitch te maken. Met een elevator pitch kan de jongere zichzelf op een krachtige manier presenteren bij een passend bedrijf.

Door met elkaar in gesprek te gaan over de kansen en belemmeringen, komen we tot realistische punten waar een werkgever iets mee kan. En waarmee de verwachting van beide partijen gepeild kan worden.

Het is mooi om te zien dat een jongere zich ontpopt tot een daadkrachtig persoon die weet wat hij of zij wil. De ontwikkeling van deze jongeren is een mooi proces. Het eindresultaat proberen we te vangen in een Video CV.

Sietze Henstra
EEGA Expertise

- Advertentie -