Begin 2020 zagen we de verkoop van auto’s en werkmaterieel flink toenemen. Net op het moment dat we ons afvroegen of we in 2020 dezelfde lijn zouden zien als in 2019, kelderden de verkopen medio maart. Vrijwel iedereen kreeg te maken met de coronacrisis en paste in zijn bedrijfsvoering zijn of haar handelen daarop aan.

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en zien we dat het investeringsritme (gedeeltelijk) weer wordt opgepakt, vooral bij gebruikers van werkmaterieel. Veel bedrijven hebben tijdens de intelligente lockdown-periode hun investeringen uitgesteld.

Ondernemers kijken weer uit naar de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe of gebruikte heftruck, grondverzetmachine, bedrijfswagen of vrachtwagen. De lijn die het aantal objectverkopen weergeeft, gaat nu schuin omhoog. Bedrijven willen met de nieuwste materialen aan de slag, waarmee ze aanspraak maken op subsidiemogelijkheden en extra fiscale voordelen. Duurzaamheid en kosten per draaiuur of kilometer zijn aspecten die een belangrijkere rol spelen. We zien na de zomervakantie het aantal financieringsaanvragen behoorlijk toenemen tot het niveau van voor de coronacrisis.

Wij adviseren klanten bij een leaseverzoek te letten op het behoud van hun liquiditeit. Wellicht kan het object volledig of grotendeels zelf betaald worden, maar dat is lang niet altijd de slimste oplossing. Als we het afgelopen voorjaar één ding hebben gemerkt, dan is het dat we niet weten wat er in de wereld kan gebeuren en wat het effect daarvan op ons gaat zijn.

Als een investering met een leaseoplossing wordt gefinancierd, dan blijft de positie van de ondernemer qua zekerheden bij zijn bank onaangetast. Actueel is het belangrijk voor een bedrijf dat er werkkapitaal beschikbaar gehouden wordt voor de bedrijfsvoering. Het is beter dat schommelingen in liquiditeit zelf opgevangen kunnen worden, zodat er geen afhankelijkheid is van een eventuele derde (financier) om daarbij de helpende hand de bieden.
Zijn we actueel aan het praten met een (potentiële) klant over de gewenste leaseconstructie, dan vragen we tot slot goed na te denken over de hoogte van de aanbetaling. Veel klanten kiezen er gevoelsmatig voor een deel aan te betalen. Dat juichen we toe, want hoe lager de maandlasten, des te eenvoudiger wordt het om een periode van lagere inkomsten te overbruggen. Bovendien is de kans op positieve kredietacceptatie groter. Anderzijds dient de grootte van de aanbetaling niet te veel ten koste te gaan van het werkkapitaal.
Wilt u sparren over lease of wilt u een vrijblijvende leaseofferte? Neem gerust contact op met ons kantoor, we kijken graag samen met u naar een gunstige leaseoplossing.

drs. Jan Harm Kok
Mentoor Lease
(0573) 40 06 06
info@mentoorlease.nl

- Advertentie -