De samenleving verandert, overal duiken innovatieve ideeën op. Maar hoe speel je daar als ondernemer goed op in? De deelnemers aan het BOB Diner van eind oktober kunnen er inmiddels meer over vertellen. Tijdens een uitgebreid diner bij Sandton IJsselhotel met uitzicht op de Deventer skyline vertelde Laurens Putter meer over out of the box denken.

Avond vol inhoud
Een onderwerp dat perfect in het straatje van Rien Schrijver past. “Ik kom uit de grafimedia en ben daarna onder andere betrokken geweest bij de oprichting van het duurzame Cleantech Center in de Stedendriehoek. Innovatie, toekomstgericht denken, bruggen bouwen, dat zint me allemaal wel. Ik ben een innovatief persoon dus deze avond trok gelijk mijn aandacht.” Leuk dat de spreker prikkelende stellingen opgooide waar Schrijver en zijn tafelgenoten het tijdens het eten over konden hebben. “Ik was het zelf niet altijd eens met wat er in de presentatie gezegd werd, dus dat leverde leuke discussies op. Het ging echt ergens over deze avond en het eten was formidabel. Wat mij betreft een bijzonder geslaagde avond dus.”

Oud en nieuw
Voor Hans Bieze van Bieze Makelaars had het best wat korter gemogen. “Maar het eten was echt boven verwachting. De spreker had een leuk verhaal en ik heb zowel nieuwe als bekende gezichten gezien. Het was niet per sé een avond voor nieuwe contacten, maar het is altijd leuk om mensen weer eens te zien.”

De diepte in
Dat het deze keer een latertje werd, vond Stephen Wardenburg van lichtreclamebedrijf Nedlite geen enkel probleem. “De BOB Diners zijn altijd leuke bijeenkomsten. Je zit in een ongedwongen sfeer, krijgt lekker eten en er wordt veel gelachen. Dit keer was er ook een bijzonder sympathieke spreker, al lag het onderwerp wat verder van me af. Ik beschouw mezelf niet als innovatieve ondernemer. De veranderingen in mijn werkveld, namelijk de overgang naar LED-verlichting, worden gemaakt door mijn toeleveranciers en voor mij is het dan simpelweg een kwestie van meebewegen.” Maar Wardenburg heeft zich prima vermaakt met ontspannen gesprekken en de zeven ganger van het luxe diner. “Dan heb je veel kleine hapjes en dus veel tijd om te praten. Omdat we de hele avond op dezelfde plek zaten, kreeg je de kans om elkaar te leren kennen. Een keer wat meer de diepte in, heel verfrissend vind ik!”

- Advertentie -