Veel ondernemers in Nederland worden zwaar getroffen door de coronacrisis. Dat brengt veel onzekerheid met zich mee, zeker als zijn hun omzet ziet dalen of wanneer er zorgen zijn over het betalen van de vaste lasten. ING doet alles wat in haar macht ligt om haar klanten te helpen door deze periode heen te komen.

TEKST: WILMA SCHREIBER FOTOGRAFIE: EVERT VAN DE WORP

Dat begint met het goed informeren van klanten. Daartoe heeft ING een checklist opgesteld voor ondernemers in tijden van de corona. Hierin staan alle maatregelen van diverse instanties op een rij en weet een ondernemer precies wat een regeling inhoudt en of hij of zij ervoor in aanmerking komt. “Dit betreft maatregelen van de overheid die bedoeld zijn om werkgelegenheid te behouden en ondernemers te ondersteunen in deze lastige tijd”, vertelt Ron Jager, Rayondirecteur Advies Zakelijk Veluwe-Achterhoek bij ING. “Denk aan een tegemoetkoming voor getroffen sectoren, inkomensondersteuning, extra bedrijfskapitaal en de regeling voor werkbehoud, in het geval ondernemers te weinig werk hebben voor hun personeel.”

Daarnaast bieden zorgverzekeraars financiële steun en kunnen ondernemers bij de Belastingdienst uitstel van belastingbetaling aanvragen of hun voorlopige aanslag verlagen. Ook ING zelf komt ondernemers tegemoet. “We schorten aflossingen van leningen op. En daarnaast verhogen we kredieten om bedrijven waar mogelijk te helpen de negatieve effecten op te vangen. Samen met onze zakelijke klanten kijken we wat de best passende oplossing is voor hun financiering”, stelt Jager. “We werken met man en macht eraan om zo snel mogelijk alle verzoeken te verwerken. En uiteraard wensen we alle ondernemers in Nederland, maar in het bijzonder die in het verspreidingsgebied van Driesteden Business, veel sterkte toe in deze periode.”

Kijk voor de volledige checklist voor ondernemers op www.ing.nl/zakelijk/corona en klik bij ‘Handige info’ op ‘Checklist voor ondernemers’.

Ron Jager
Rayondirecteur Advies Zakelijk Veluwe-Achterhoek
Directeur Franchise NL
020-22 888 22
06 – 55 397 382
ron.jager@ing.com

- Advertentie -