Dinsdag 15 september was het Deventer Wijnhuis Slot-Kleverkamp wederom the place to be voor een goed glas wijn. Ditmaal kregen de gasten meerdere combinaties van wijn en hapjes voorgeschoteld, om te ervaren wat mooi en minder mooi bij elkaar past. Een geslaagde wijnproeverij, die werd georganiseerd door Driesteden Business.

TEKST WILMA SCHREIBER FOTOGRAFIE EVERT VAN DE WORP

Rond 19.30 uur stond gastheer Leon van Oudenallen klaar om de wijnliefhebbers welkom te heten in zijn proeflokaal. Vanwege corona was de setting iets anders anders, met wat minder deelnemers op de vereiste afstand. “Je merkte dat iedereen er wel aan toe was om er weer een keertje tussenuit te zijn. Het was supergezellig, net als altijd overigens”, zegt hij. Dit keer koos Van Oudenallen voor een iets andere opzet: zes verschillende wijnen met steeds één hapje erbij, lekker proeven en ontdekken wat wijn doet met een gerecht en omgekeerd. “Bij binnenkomst kreeg iedereen een rosé Cava, een lekker bubbeltje met een meringue aardbei. Verder onder meer een Albariño witte wijn met haring en roggebrood, en een houtgerijpte Chardonnay met wildgerookte Bawykov zalm. En tussen het proeven door was er alle tijd om met elkaar te kletsen.”

De perfecte combinatie voor Mario Riesebeek, directeur van Bdata ICT Solutions in Eefde, dat kantoorautomatisering verzorgt voor het mkb. “Ik hou van een lekker glaasje wijn en dit is echt onze manier van netwerken. Wij moeten het niet hebben van advertenties, maar van persoonlijk contact. En nu in coronatijd grijp ik elke mogelijkheid aan om wél te netwerken”, zegt hij. “Daar komt bij dat evenementen van Driesteden Business altijd goed georganiseerd zijn, met goed eten en in dit geval een uitstekend glas wijn.” De kleinere setting beviel hem prima. “Tijdens het voorstelrondje heb je iets meer tijd voor elkaar en kun je wat meer vertellen over je eigen bedrijf.”

De combinatie van goede wijn en het ontmoeten van collega-ondernemers was voor Arnold Keizer reden om naar het Deventer Wijnhuis af te reizen. Deze manager van de nieuwe vestiging van TechRecruitment in Apeldoorn, dat bedrijven en werkzoekenden in de bouw en techniek bij elkaar brengt, prijst de leuke ontvangst en noemt de bijeenkomst geslaagd. “Bij een van mijn gesprekspartners begonnen de ogen te glinsteren toen ik vertelde dat ik bij een technisch uitzendbureau werk. We hadden gelijk een connectie en ik ga hem binnenkort bellen voor een vervolg”, zegt hij. “En een van de andere aanwezigen nodigde me uit me aan te sluiten bij hun LinkedIn-netwerk. Hopelijk organiseert Driesteden Business snel weer een netwerkevenement!”

- Advertentie -