Provincie Overijssel stelt 2,4 miljoen euro beschikbaar voor productinnovaties in de vrijetijdssector. Een gevarieerd en aantrekkelijk productaanbod moet nog meer toeristen te interesseren voor Overijssel. Van 1 september tot 1 oktober staat de PMPC-regeling open voor aanmelding.

De subsidieregeling Product Markt Partner Combinaties 2.0 (PMPC 2.0) daagt vrijetijdsondernemers uit om samen met andere sectoren nieuwe producten te ontwikkelen en hierin te investeren. De vrijetijdssector levert met ruim 32.800 banen een belangrijke bijdrage aan de Overijsselse economie en werkgelegenheid.

Dat de ondernemers de ondersteuning waarderen blijkt uit de vele aanvragen bij de eerste editie van de PMPC-regeling. Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: “De eerdere PMPC-regeling heeft zich bewezen. Vele nieuwe producten zijn ontwikkeld en inmiddels landelijk bekend of zelfs prijswinnend.” Tot de projecten behoren onder andere fiets- én eetroute Feel Food, onder meer startend vanuit Deventer en Raalte. Andere voorbeelden zijn smaakplatform Verrukkelijk Vechtdal, klimbos Avontuurlijk Paasloo en Gastroeien met speciale roeiarrangementen in Steenwijk.

Van Hijum vindt het belangrijk dat ook de komende vier jaar weer geïnvesteerd wordt in innovaties in de vrijetijdssector: “Innovaties maken Overijssel gevarieerd en aantrekkelijk. Dat zien ook bezoekers uit binnen- én buitenland. Zij komen vaker, geven meer geld uit en dat levert uiteindelijk weer meer banen op. Binnenkort mag ik VillaVelo in Ootmarsum openen, het eerste en enige fietshotel in Nederland. Een hemel op aarde voor de mountainbiker en sportieve fietser. Je kunt er zelfs met fietspak en al onder de douche!”

Ondernemers komen in aanmerking voor een maximale subsidie van 50.000 euro voor het opstellen en uitvoeren van een businesscase. De tenderregeling PMPC 2.0 is een tenderregeling wordt twee keer per jaar één maand opengesteld. Nu dus van 1 september tot 1 oktober. Meer informatie op www.overijssel.nl/pmpc.

- Advertentie -