THE LINKS VALLEY IN ERMELO

Aanwinst voor het Nederlandse golf… Schitterende baan… Doet on-Nederlands aan… Een plaatje… Het wow-gevoel… Een stukje buitenland in Ermelo… Indrukwekkend…

Amper een paar maanden geopend en nu al niets dan lof en enthousiasme in de regionale pers, de landelijke golfwereld en op golfwebsites als Leadingcourses.nl. Niets dan mooie woorden voor golfbaan The Links Valley op Landgoed Ullenberg in Ermelo.

18-holes 9-holes baan
Niet zo gek, want het is niet alleen een gloednieuwe golfbaan, het is letterlijk en figuurlijk een heel bijzondere, om niet te zeggen unieke golfbaan. We hebben het hier immers over de eerste ‘reversible’ golfbaan van Europa. Een negen holes baan die zo ingenieus is aangelegd – een ontwerp van golfbaanarchitect Frank Pont – dat hij van twee kanten kan worden gespeeld. Waarmee het dus eigenlijk een 18-holes 9-holes baan is. Wie dit avontuur zijn aangegaan en hebben waargemaakt? Twee stellen: Mike Woltering en zijn partner Rianet van der Ven uit Harderwijk en Wichert en Anita Rozendaal uit Kampen. Wichert Rozendaal: “Tja, wat je met een aardig idee, een stuk grondafgraving, een goede golfbaanarchitect en maanden van bulldozers en graafmachines al niet kunt doen! En als de eerste reacties dan zo klinkend zijn… Als de baan, met zijn hoogteverschillen en zijn uitdagende holes, glooiende fairways en snelle greens, ingebed in een schitterend stukje Veluwe dan zo in de smaak valt… Prachtig natuurlijk.”

Over prachtig gesproken: het tijdelijke clubhuis heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een clubgebouw – compleet met restaurant, kleedkamers, golfshop, vergaderruimte en terras – dat in alles recht doet aan de uitstraling van The Links Valley. Wichert Rozendaal: “Zo’n pracht golfbaan, daar hoort natuurlijk ook een pracht van een clubgebouw bij. Welnu, dat is er inmiddels, naar een ontwerp van architect Henk de Velde in Kampen, gebouwd door Van Norel Bouwgroep in Epe.

Hout de boventoon
Wichert Rozendaal: “Wie ook maar iets van mijn achtergrond weet, zal het niet verbazen dat hout in ons clubgebouw de boventoon voert. Bovendien past hout ook perfect in de omgeving. En in combinatie met het schoon metselwerk heeft het, in al zijn strakheid, een pracht van een bijzonder gebouw opgeleverd. Waar wij nog jarenlang vol trots golfspelers uit alle windstreken hopen te mogen verwelkomen.”

The Links Valley
Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg 117
3852 PT Ermelo
088 – 352300
info@thelinksvalley.nl
www.thelinksvalley.nl

- Advertentie -