Volgend jaar bestaat Henri Bloem Apeldoorn 25 jaar. De vinotheek is onderdeel van een bijzondere formule, waarbij iedereen eigenaar is van zijn eigen winkel. Dankzij de gezamenlijke proeverijen en inkoop direct bij de wijnboer, zijn klanten altijd verzekerd van een steeds uitgebreider assortiment van echte kwaliteitswijnen.

De vinotheek in Apeldoorn werd in 1995 opgericht door Willy de Wilde en tien jaar later werd dochter Sascha mede-eigenaar, in 2012 gevolgd door haar man Marco Hoogen Stoevenbelt. En sinds kort completeert werknemer Igor Tiemens de bezetting. Sascha de Wilde volgde de wijnacademie en is inmiddels helemaal in de greep van wijnen. “Ik ben ermee opgegroeid en mijn interesse werd steeds groter. In de vakantie gaan we zelf ook bij wijnboeren langs, om de sfeer te pakken te krijgen. Iedere wijn heeft zijn eigen verhaal. Als ik klanten adviseer, sta ik als het ware weer bij de wijnboer thuis”, verklaart ze.

Henri Bloem Apeldoorn is gespecialiseerd in Duitse en Oostenrijkse wijnen, maar heeft daarnaast allerlei wijnen uit de hele wereld in het assortiment. “Samen met de andere achttien Henri Bloem-vinotheken bestellen we proefmonsters bij allerlei wijnboeren, die we blind proeven. Als we een goede wijn ontdekken, volgen prijsonderhandelingen en kopen we gezamenlijk de wijn in en komt deze in de winkel”, vertelt De Wilde, die naast particulieren ook het bedrijfsleven tot haar klantenkring kan rekenen. “We organiseren proeverijen op maat en wijncursussen voor zowel particulieren als voor bedrijven en personeelsverenigingen, op locatie of in ons eigen proeflokaal. Verder adviseren we bedrijven over relatiegeschenken. De piek is natuurlijk in december, maar tegenwoordig is dit het hele jaar door een belangrijk item.”

Verder werkt Henri Bloem Apeldoorn samen met lokale ondernemers in Apeldoorn en omgeving. “Horeca uiteraard, die adviseren we over de wijnkaart en passende wijnen bij hun gerechten, maar onze wijnen zijn ook te vinden bij een kaas- en bierspeciaalzaak en bij een cognactheek. En, uniek in Nederland, de Albert Heijn aan het Sprengenpark heeft een heel schap met onze wijnen!” Daarnaast is Henri Bloem Apeldoorn wederverkoper van Spiegelau kristallen glaswerk. Actief zijn als vinotheek is belangrijk, aldus De Wilde. “Wij organiseren bijvoorbeeld een voor- en najaarsproeverij waar vijfhonderd mensen op afkomen. Dat zorgt voor een stukje gezelligheid en beleving, waarna die mensen ook naar de winkel komen. Daar geven we graag persoonlijk advies. Die aandacht en het meedenken met de klant versterkt de gunfactor.”

Henri Bloem
Asselsestraat 52
7311 EN Apeldoorn
055-5221470
www.henribloem.nl

- Advertentie -