Grand Café De Babbelaer

Eind oktober werd de droom van Rob Korenblek werkelijkheid: hij werd eigenaar van Grand Café De Babbelaer in Lochem. Daarvoor was hij al 3,5 jaar als kok in dienst bij dit horecabedrijf en het laatste jaar was er sprake van een samenwerking tussen hem en de vorige eigenaren. “Eigenlijk zou ik de zaak pas over vijf jaar overnemen, maar uiteindelijk heeft de overname versneld plaatsgevonden”, aldus de kersverse eigenaar, die koken zijn grootste passie noemt. “Op de kaart staan kleine gerechtjes, de zogeheten Babbelaertjes, en we serveren ook grote gerechten uit de Nederlandse, Franse en andere keukens.”

Korenblek omschrijft zijn Grand Café, gelegen aan de rand van Lochem, als huiselijk, laagdrempelig en voor iedereen wat wils. De inrichting is een beetje vintage, met een boekenkast en een grote tafel, en er kunnen ruim zeventig gasten terecht. Die kunnen rekenen op een creatieve kaart. “Drie, vier keer per jaar stel ik samen met de kok een nieuwe kaart samen, met allemaal nieuwe gerechten, zodat het voor mijzelf als chef-kok ook een uitdaging blijft.”

De Babbelaer is open voor koffie, lunch, borrelen en diner, en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Korenblek heeft momenteel drie vaste medewerkers en een aantal oproepkrachten. “Ik ben het enige horecabedrijf in Lochem dat geen personeelsprobleem heeft”, lacht hij. “Mijn motto is: wat je geeft, krijg je terug. Ik heb een fijn team. De sfeer is goed en dat merken onze gasten in de bediening.”

Grand Café De Babbelaer
Molenstraat 17
7241 AD Lochem
www.debabbelaer.nl

- Advertentie -