APELDOORN – Voor het tweede jaar op rij organiseert het Cleantech Center (Oost)Nederland de Holland Cleantech ‘Battle’. Bedrijven of instellingen die actief zijn binnen milieu, duurzaamheid en techniek kunnen zich met uitdagingen/problemen op het gebied van cleantech aanmelden voor een ‘Battle’ en worden gekoppeld aan studenten die vervolgens op zoek gaan naar een oplossing.

Het Cleantech Center beoogt het kennisplatform te zijn waar ondernemers gebruik maken van de kennis en know-how van studenten.Het Center heeft de ambitie om Cleantech oplossingen sneller te realiseren, voor een grotere groep gebruikers beschikbaar te stellen en jongeren te mobiliseren om te kiezen voor een ‘groene’ studie. Het Cleantech Center wil concreet bijdragen aan een gesloten grondstoffen- en energiekringloop binnen bedrijven.

De ‘Battle’ is een eenmalige jaarlijks terugkerende wedstrijd. De kennisvraag is voorzien van inhoudelijke body en gekoppeld aan werkgebied cleantech. Het is praktisch toepasbaar, innovatief, uitdagend en aantoonbaar duurzaam. De projecten hebben een korte doorlooptijd (maximaal twee maanden) waarbij studenten van beroepsgerichte opleidingen in groepen strijden (bij voorkeur multidisciplinair/multi level) om een oplossing aan te dragen van door ondernemers gedefinieerde uitdagingen.

De gezamenlijke kick-off vindt plaats op 9 december bij Aventus in Apeldoorn, waarbij ondernemers hun ‘uitdaging’ pitchen aan de studenten. Bedrijven of instellingen die actief zijn binnen milieu, duurzaamheid en techniek kunnen zich met uitdagingen/problemen op het gebied van cleantech aanmelden voor een ‘Battle’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een nieuw product (technology driven) of het in de markt zetten van een bestaande techniek (businesscase driven). De studenten werken in groepen van 4/5 samen aan een praktijkopdracht van een bedrijf uit de regio. De uitwerkingen daarvan worden in een pitch, op 2 februari 2015, gepresenteerd aan de jury. De beste drie gaan door naar de finale tijdens het Cleantech Tomorrow symposium in Apeldoorn op 3 februari 2015.

Kick off:

Op 9 december 2014 van 16.00-19.00 uur bij Aventus

Laan van de Mensenrechten 500, 7331 VZ Apeldoorn.

Meer informatie: http://www.hollandcleantechchallenge.nl

- Advertentie -