HOTEL HOF VAN GELRE IN LOCHEM

Hotel Hof van Gelre is een begrip in Lochem en zelfs in de Achterhoek. Aan het woord is directeur Arne Heitmeijer: “Het hotel is 3 generaties in bezit geweest van de familie Finster. Ooit begonnen als Pension Aurora in 1942, een monumentale villa met typische Indische uitstraling. Na de Tweede Wereldoorlog werd het verkocht aan de uit Oostenrijk afkomstige Paul Finster sr. De Indische sfeer van weleer maakte in de loop der tijd plaats voor Oostenrijkse gastvrijheid”. 

Dat Paul Finster jr. eind jaren zestig het hotel van zijn vader zou overnemen, stond eigenlijk al lang vast. Samen met zijn vrouw Mieke runde hij later het bedrijf. Arne legt uit: “In de jaren zeventig hadden zij de tijd mee, het toerisme kwam echt op gang. Mensen gingen op vakantie in eigen land en kwamen een week of langer in het hotel logeren”. In 1999 nam Rob Finster, de zoon van Paul en Mieke, het stokje over. De derde generatie Finster. In 2011 is Arne Heitmeijer tot de directie toegetreden en na precies 20 jaar heeft Rob Finster het hotel overgedragen aan Arne Heitmeijer en zijn compagnon Michiel Bouwens. De dagelijkse leiding is in handen van Arne Heitmeijer.

Voor ieder wat wils
Hotel Hof van Gelre heeft een brede doelgroep aan gasten: zij die er een paar dagen tussenuit willen om te fietsen of te wandelen, of zakelijke groepen die een (meerdaagse) bijeenkomst laten verzorgen.

Het hotel beschikt over 46 kamers, een sfeervolle lounge met open haard, royale ontbijtruimte, gezellige bar met biljart, 4 multifunctionele zalen en een verwarmd binnenzwembad. Daarnaast worden er fietsen via het hotel verhuurd (gewone en E-bikes).

Bij Hotel Hof van Gelre vormt Beleving met een grote B de basis van een gezellig en aangenaam verblijf. Een hotel waar je graag terugkomt.

“Vanwege de prachtige omgeving waar het hotel is gelegen, is er voor ieder wat wils. Er lopen diverse wandel- en fietsroutes langs het hotel. De gasten kunnen vanuit de voordeur direct hun route beginnen”.

Elk seizoen heeft hier z’n charme; mooie groene bossen en landerijen in de zomer tot prachtige herfstkleuren in het najaar. Ook is er voor de cultuurliefhebber genoeg te zien en te beleven; kastelen, landhuizen en musea. Maar ook de golfliefhebber kan hier zijn hart ophalen met 3 prachtige golfbanen in de nabije omgeving. “Of onze gast nu bij ons verblijft om tot rust te komen of juist actief bezig wil zijn en dingen wil ondernemen: wij bieden een breed scala aan passende arrangementen”.

‘Hier weten ze wat verwennen is’

Familie Bergman

Ondernemingsraden
Naast de leisure gasten, verzorgt Hotel Hof van Gelre ook op maat-gemaakte arrangementen voor zakelijke groepen. Zo zijn er speciale, volledig verzorgde arrangementen voor Ondernemingsraden. “Regelmatig ontvangen wij diverse Ondernemingsraden in ons hotel. Wij kennen de wensen als geen ander en spelen hier moeiteloos op in. Hotel Hof van Gelre ligt 15 autominuten rijden vanaf de snelweg A1, gelegen in een bosrijke omgeving en op loopafstand van het centrum van Lochem. Een ideale plek voor Ondernemingsraden om te werken aan hun programma”. Verfijnde kwaliteit met meesterlijke lekkernijen Een hartelijk ontvangst, een heerlijk aperitief bij de open haard en je daarna vorstelijk laten verwennen met meesterlijke lekkernijen, dat is vanzelfsprekend in Hotel Hof van Gelre.

‘Fantastisch ontbijt en goede diners, erg smakelijk’!

De heer en mevrouw De Hoop-Van Tol

Arne vertelt: “Onze chef-kok Wim Holmer en zijn team durven buiten hun kaders te denken én ze zijn creatief in het gebruik van ingrediënten. Ze beschikken over de fantasie om aan het diner een Achterhoeks tintje te geven door met ambachtelijke streekgerechten en seizoensproducten te werken”. Ook voor de vegetarische gasten vinden zij het een uitdaging om zonder vlees of vis een aantrekkelijke menukaart samen te stellen.

- Advertentie -