Veel mooiere avonden dan die van de vijfde juni jongstleden… ‘t Is te hopen natuurlijk, maar zeker dat er deze zomer nog tientallen van dat kaliber zullen volgen… Dus ‘pluk de avond, profiteer ervan’ dachten ze bij Restaurant Amuse in ‘t Harde. Dus konden de gasten van het Driesteden Business Evenement heerlijk in de tuin aanschuiven. Aan chique met linnen gedekte tafels. Sterker nog, er werd door eigenaar en kok Pim Kleinrensink – op zes gaspitten en in een rookoven – zelfs buiten gekookt.

Vera Kleinrensink, eigenaresse en gastvrouw van het restaurant: “Dat geeft altijd een heel aparte sfeer, alles in de open lucht. Heel gezellig om te doen ook. En het laat zo mogelijk nog beter zien en proeven natuurlijk hoe dicht wij op en in de natuur zitten. Letterlijk en figuurlijk, want de rucola en tal van kruiden werden ter plekke geplukt. Zo uit de grond verwerkt in en bij de gerechten.”

Ons totale smaakpalet
Veelzijdigheid en variatie troef bij Amuse, zoals altijd eigenlijk en zeker op dit soort avonden. Vera Kleinrensink: “Dit zijn uitgelezen gelegenheden om ons te laten zien, beter gezegd te laten proeven. Om ons totale smaakpallet over de volle breedte te etaleren. Om onze keuken aan de hand van tal van kleine(re) gerechten in al zijn facetten en in prachtig door ons geregisseerde smaakcombinaties te presenteren. Ja, en als je dan aan het einde van de avond links en rechts complimenten krijgt… Daar doe je het, daar doen wij het voor!”

Eén en al inspiratie
Maurits Hendriks van Let’s Accelerate in Holten kijkt ook terug op een meer dan geslaagd evenement: “Het was één en al inspiratie! Om te beginnen omdat het een prettig intiem, niet meer dan 14 ondernemers groot, zeg maar gerust klein gezelschap was. Maar natuurlijk ook vanwege de combinatie van het heerlijke weer – we konden lekker buiten eten, uitkijkend op de prachtige tuin – en de huiselijk ongedwongen sfeer. Over lekker eten gesproken… Het eten in één woord genieten. We werden eerst getrakteerd op ter plekke gemaakte hapjes. Daarna gesmuld van een aspergesoepje, gerookte eendenborst, chocolademousse, super allemaal. Je proefde in elke hap de passie en het vakmanschap.”

Op de kaart gezet
Voor Peter Happel, Account Manager Large Accounts Noord-Oost Nederland bij Van Mossel Automotive Groep, was het de eerste kennismaking met Amuse. “Ik kan er heel kort over zijn, het smaakte naar meer, veel meer! De kok verdient echt een pluim. Trouwens, de hele entourage, de hele benadering… Eén en al gastvrijheid, alles tot in de puntjes perfect verzorgd. Ja, Amuse heeft zich bij mij in één keer perfect op de kaart gezet. Dat heb ik de gastvrouw en gastheer overigens ook ter plekke al laten weten. Bovendien, pluspunt was zeker ook dat we met een prettig overzichtelijk gezelschap waren. Zodat je ook echt met iedereen contact had.”

Prima onderlinge contacten
Douwe Meetsma van Meetsma Advies in Apeldoorn is het daar van harte mee eens: “Juist omdat de opkomst beperkt was, werd het een geanimeerde avond met prima onderlinge contacten. En over het eten en de ambiance – ik ken Amuse al van een aantal eerdere Driesteden Business evenementen – dat was zoals gewoonlijk helemaal af!”

- Advertentie -