Geheim slotberaad jury Sterkste Schakel Trofee 2019

Wie van de 25 genomineerden mag zich straks het meest klantgerichte bedrijf van de regio noemen? Afgelopen dinsdag tijdens een ontbijtsessie kwamen de juryleden opnieuw bijeen om de eerder gekozen sectorwinnaars aan een laatste beoordeling te onderwerpen. Na ruim beraad werd de overall winnaar vastgesteld. De jurybeslissing wordt wereldkundig gemaakt tijdens de Finaleavond op dinsdag 26 maart en dan zullen de sectorwinnaars en de overall winnaar van de Sterkste Schakel Trofee 2019 bekend zijn.

De genomineerden moeten dus nog anderhalve weken geduld hebben tot in Ehzerwold in Almen bekendgemaakt wordt wie van hen zich komend jaar het meest klantgerichte bedrijf van de regio Stedendriehoek, Noord-Veluwe, Lochem en Raalte mag noemen. Zij strijden in vijf sectoren om de prijzen: Bouw & Industrie, Zakelijke Dienstverlening, Handel, Informatie & Communicatie en Overheid & Non-profit. “We hebben aan de hand van het INK-model gekeken naar de kwaliteit van de bedrijfsprocessen, naar de eigen beoordeling van bedrijven en hoe zij zich presenteerden tijdens de pitch”, vertelt Jan Bobbink, juryvoorzitter voor de sector Zakelijke Dienstverlening, die vorig jaar met zijn bedrijf Qlip de Sterkste Schakel Trofee 2018 in de wacht sleepte. “Vervolgens is het natuurlijk de vraag hoe je uit vijf verschillende bedrijven uit zulke uiteenlopende sectoren een overall winnaar kiest.”

Goed uitgebalanceerd
Voor die beslissing maakte de jury gebruik van de eerdere juryrapporten en het zogeheten Business Model Canvas. “Daarmee kun je aan de hand van allerlei interne en externe criteria uitstekend beoordelen of het businessmodel van bedrijven goed in elkaar steekt. Binnen Qlip werken wij er ook mee. Aan de hand daarvan heeft de jury uiteindelijk unaniem de uiteindelijke winnaar bepaald”, aldus Bobbink. Als oud-winnaar noemt hij het een eer om jurylid en sectorvoorzitter te zijn. “De kunst is om op basis van de criteria, wegingsfactoren en goede vragen ondernemers voldoende uit te dagen. De sectorjury’s zijn op die manier tot een goed uitgebalanceerde beoordeling gekomen.”

Plaquettes en trofee
De strijd om de Sterkste Schakel Trofee 2019 gaat tussen (in alfabetische volgorde): Alfa Accountant en Adviseurs, Autoschadebedrijf G. de Wilde, Aventus, Brand Control Rooms, Brink Verhuur, Bronsvoord Makelaars, CampSolutions BV, Cognactheek Apeldoorn, CRYSTAL PARK BV, De Printhut, Echelon Creations, Gebroeders Baltus Bloembollen B.V. Harbers Trucks Apeldoorn B.V., Het Deventer Wijnhuis, Ondernemers in Bedrijf, Robbers Accountants Belastingadviseurs, Uw Onderhoudspartner Lenferink, Smurfit Kappa Zedek B.V., The Box B.V., Van Veen Metal Products, Velpa / 3Plogistics,VISIE Accountants, Vitalent, Werkkracht 10, WR schoonmaak specialisten. Na een korte toelichting door de jury zal deze de sectorwinnaars een plaquette uitreiken en de overall winnaar de Sterkste Schakel Trofee 2019 overhandigen.

In het komende nummer van Driesteden Business wordt uitgebreid aandacht besteed aan dit evenement. Benieuwd wie van uw collega-ondernemers onderscheiden gaan worden? Meld u dan aan voor de Finaleavond via de site van Driesteden Business.

- Advertentie -