Tussen de snelst groeiende bedrijven in Oost-Nederland zitten opvallend veel ICT-dienstverleners en groothandels. En opvallend vaak timmeren ze internationaal aan de weg. Dat bleek vorige week tijdens de uitreiking van de FD Gazellen Awards 2016 in de Schouwburg in Deventer.

 
In totaal sleepten 169 bedrijven uit Gelderland, Overijssel en Utrecht een FD Gazelle in de wacht voor hun groeiprestaties. Voorwaarde: ten minste 20% omzetgroei in de laatste drie boekjaren. De drie snelste groeiers per categorie gingen met een gouden, zilveren en bronzen Gazelle naar huis. Kijkend naar de Stedendriehoek was het in de categorie ‘klein’ (omzet 100.000-2 mln euro; 106 bedrijven) Apeldoorn dat de klok sloeg: Eminent Groep (7), Care & Cooking (34), Invest Online (59), Briks (78) en M&M Verlichting (95). De categorie ‘middelgroot’ (omzet 2-10 mln euro; 44 bedrijven) telde twee bedrijven uit de Stedendriehoek: Divitel Customer Premises Equipment Apeldoorn (8), Burton Car Company Zutphen (25).
 
Net als vorig jaar behaalde groothandel Partners Network uit Nunspeet de eerste plaats in de categorie ‘groot’ (omzet > 10 mln euro; 19 bedrijven). De handelaar in groente, fruit, vlees, vis en gevogelte is actief op vijf van de zes continenten. De voedselhandelaar zag zijn omzet de afgelopen drie jaar meer dan verdrievoudigen tot ruim € 82 mln in 2015. Verder vielen ook Azerty Raalte (9) en Exploitatiemaatschappij Duursma Apeldoorn (18) in de prijzen.
- Advertentie -