In september vierde restaurant Boas in de Deventer Lebuïniskerk zijn tienjarig bestaan, met muziek, dans, een champagnetoren en een jubileummenu met de mooiste tien gerechten van het afgelopen decennium. De kroon op continu hard werken aan kwaliteit. “We maken alles zelf, tot de chocolaatjes bij de koffie aan toe.”

De liefde voor Frankrijk en de Franse keuken ontstond bij eigenaar Peter van Emde Boas in zijn jeugd, toen hij als zoon van een diplomaat opgroeide in Straatsburg. “Vanuit die passie ben ik begonnen met restaurant Boas, met als uitgangspunt hoe ik zelf uit eten zou willen gaan. Ik houd me niet bezig met trends, ben ze soms zelfs vooruit”, lacht hij. “De kracht van Boas is de mooie klassieke Franse keuken, met de beste kwaliteit vlees en vis, een goede bereiding en goede sauzen. We maken alles zelf, tot de chocolaatjes bij de koffie aan toe.”

Naast mooie smaken zoekt Van Emde Boas het ook in tafelbereiding. “Een chateaubriand aan tafel snijden, de dorade daar fileren of gasten laten kiezen uit een uitgebreid kaasplateau. Die beleving voegt echt iets toe.” Boas is bij uitstek geschikt om met zakelijke gasten te lunchen of dineren. Zo beschikt het restaurant over drie private dining vertrekken. “Die zijn zeer gevraagd voor diners van raden van bestuur, collega’s onder elkaar of besloten vergaderingen”, vertelt Van Emde Boas. “Daarnaast verzorgen we catering op locatie bij bedrijven of op mooie locaties die tot onze beschikking staan. Super-de-luxe diners voor grote gezelschappen tot ruim tweehonderd personen, dat doen we erg graag.”

Al die kwaliteitsinspanningen zijn niet onopgemerkt gebleven. Vanaf de opening in 2008 is Boas elk jaar opgenomen in Lekker, de top 500 van Nederlandse restaurants. En sinds 2015 heeft het zelfs ook een vermelding in de vermaarde Michelin-gids. “Die kwaliteit moet je bewaken. Dat lukt mede dankzij onze chef-kok Pascal van Dijk, die al sinds de opening hier werkt. Continuïteit in de keuken is belangrijk. Elke dag is weer een wedstrijd, je mag nooit verslappen. Want gasten moeten van binnenkomst tot vertrek ons restaurant als een warm bad ervaren. Mijn moeder komt regelmatig hier lunchen en dan eet ik mee om scherp te blijven. Een gerecht smaakt heel anders als je het mooi op je bord geserveerd krijgt dan wanneer je het proeft in de keuken.”

Restaurant Boas
Golstraat 6
7411 BP Deventer
0570 – 61 95 08
www.restaurantboas.nl

- Advertentie -