Efficy, de Europese CRM (Customer Relationship Management) specialist, kondigt de overname aan van webCRM, een toonaangevende Deense leverancier van CRM-oplossingen voor kleine en middelgrote klanten. Met deze overname betreedt Efficy de Scandinavische markt en versnelt het zijn ambitie om tegen 2024 5% van de Europese CRM-markt te verwerven.

webCRM is de nr.1 onafhankelijke leverancier van cloud-gebaseerde platformen voor klantenrelatiebeheer in Denemarken. Ze leveren en ondersteunen alle groottes en types van industrieën en openbare instellingen waar er nood is aan het organiseren van verkoopteams, marketingacties, klantenondersteuning, management en financiën. webCRM werd opgericht in 2005 in Kopenhagen en heeft meer dan 3.500 klanten, met 20.000 gebruikers in 20 verschillende landen en een omzet van €5M.

“We zijn enthousiast over deze overname omdat Efficy een ervaren CRM-leverancier in Europa is en vergelijkbaar met webCRM een ongecompliceerd, gebruiksvriendelijk en zeer veilig online CRM-systeem aanbiedt dat gemakkelijk aan de behoeften van de klanten kan worden aangepast,” zegt Jørgen Rode, oprichter van webCRM. “Wij bieden eenvoud en functionaliteiten aan die er echt toe doen, en we hadden het gevoel dat Efficy dezelfde visie deelt.”

Voor Efficy betekent deze deal de zesde overname in zes jaar tijd, waardoor de Belgische groep zijn bereik aanzienlijk kan vergroten en zijn aanwezigheid in Europa kan versterken. Met de overname van webCRM breidt Efficy zijn personeelsbestand uit tot bijna 300 mensen, verspreid over 11 kantoren in Europa, met een klantenportefeuille van 8.000 referenties in 45 landen en een gecumuleerde jaaromzet van €35M.

“We zijn enthousiast over de overname van webCRM. We zijn ervan overtuigd dat we samen beter zullen kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar CRM-oplossingen in de hele Scandinavische regio”, zegt Cédric Pierrard, CEO van Efficy. “Deze overname was een voor de hand liggende volgende stap in ons streven om een belangrijke CRM-speler in Europa te worden.”

- Advertentie -