Duidelijk HuninkDorgelo

Ben jij een ondernemer en wil je graag een hypotheek afsluiten? Dan is dit artikel voor jou! Een hypotheek afsluiten gaat bij een ondernemer namelijk iets anders in zijn werk dan bij iemand die in loondienst is. Dit komt doordat het inkomen van iemand met een onderneming meestal flexibel is, terwijl het inkomen van iemand in loondienst vaak juist constanter is. Dit biedt een hypotheekverstrekker minder zekerheid, waardoor je als ondernemer meer informatie moet geven om een hypotheek te kunnen afsluiten.

Om te achterhalen of je in aanmerking komt voor een hypotheek wordt er gekeken naar het resultaat van de onderneming waar je het inkomen uit verkrijgt. Door als ondernemer duidelijkheid te geven over de bestendigheid van je inkomen, laat je zien dat je de hypotheek ook in de toekomst kunt betalen.

Als startende ondernemer is het niet altijd mogelijk om aan te tonen dat er gedurende meerdere jaren een bestendig resultaat behaald is. Daarom wordt er in dit geval gekeken naar je inkomen van het afgelopen jaar. Er kan dan ook door de hypotheekverstrekker gevraagd worden een prognose van je inkomsten over de komende jaren aan te leveren. Op die manier kun je de hypotheekverstrekker laten zien welke financiële middelen je in de toekomst hebt en zo de hypotheeklasten kunt betalen.

Nationale Hypotheek Garantie
De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) helpt jou om als startende ondernemer toch jouw hypotheek te krijgen. Doordat er vooraf voor de geldverstrekker meer duidelijkheid en zekerheid is wordt het voor jou makkelijker om een hypotheek te verkrijgen. Een hypotheek met NHG is voor jou als ondernemer al mogelijk als je bedrijf één jaar bestaat.

Financiële planning
Een ondernemer is dagelijks bezig met zijn bedrijf, een woninghypotheek sluit je af voor vele jaren. Naast ondernemen is het daarom belangrijk regelmatig naar je privé situatie op zowel korte als lange termijn te kijken. Dit voorkomt latere problemen en geeft rust bij jezelf maar zeker ook bij jouw kinderen en/of partner. Weet jij bijvoorbeeld wanneer je hypotheek afgelost is en wat dit betekent voor je pensioen? En wat als je onverhoopt arbeidsongeschikt raakt, wat zijn dan je mogelijkheden?

Vandaag nog aan de slag met je (nieuwe) woninghypotheek?
Ben jij ondernemer en wil je na het lezen van dit artikel graag meer informatie over het afsluiten van een hypotheek? Dan kun je altijd terecht bij HuninkDorgelo. Wij zijn specialist in het realiseren van een hypotheekaanvraag voor ondernemers. Wij bekijken jouw persoonlijke situatie en helpen je graag door naar alle mogelijkheden te kijken om zo een stap verder te komen en jij je kunt richten op je onderneming.

- Advertentie -