Het idee ontstond op De Veluwe waar vanaf maart eigenaren en uitbaters van vakantieparken geconfronteerd werden met een stroom aan annuleringen. Marketingspecialist (voor onder andere de recreatiesector)  Jan Lowin IJzerman en conceptontwikkelaar en webdesigner Marijn Ruijl bedachten het plan om thuiswerkers die thuis niet zo prettig kunnen werken een tijdelijke en unieke werkplek te bieden in een recreatiewoning.

Ze legden contact met diverse vakantieparken en spontaan wilden vier daarvan (in Epe, Vaassen, Oene en Putten) meteen meedoen. Aanvragen van thuiswerkers om een of meerdere dagdelen een huisje te gebruiken kwamen ook vrijwel direct binnen. Half april is het initiatief al uitgespreid over een groot gedeelte van het land. Wie gebruik wil maken van deze service kan zich rechtstreeks aanmelden bij een van de deelnemende vakantieparken.

De lijst van deelnemers is te raadplegen via bungalowkantoor.nl. “Het is uiteraard de bedoeling dat zodra het weer mogelijk is, de vakantieparken zich weer volledig gaan richten op de recreant. Voor nu zijn zowel de recreatieondernemers als de thuiswerkers geholpen met deze mogelijkheid,” aldus de initiatiefnemers.

- Advertentie -