IN DEVENTER WORDT VOLOP GEBOUWD, ZOWEL IN DE PARTICULIERE ALS IN DE ZAKELIJKE SECTOR. HOE SNEL DIE BOUW GAAT, IS GOED ZICHTBAAR OP HET TERREIN VAN HET A1 BEDRIJVENPARK. WIE DAAR REGELMATIG LANGSRIJDT, ZIET DE SKYLINE PER WEEK VERANDEREN.

De laaddocks van het distributiecentrum van Sligro zijn zichtbaar. Het duurzame hotel dat Van der Valk bouwt, 0torent al hoog boven de snelweg A1 uit. Hier kunnen gasten straks van het uitzicht genieten over de groene omgeving vanuit het zwembad op de negende verdieping.

Nieuwste technieken
Alle bedrijven die zich vestigen op het A1 Bedrijvenpark Deventer doen dat duurzaam. Het bedrijvenpark heeft geen aardgasaansluiting, iets wat tien jaar geleden baanbrekend was. Om die reden wemelt het op het bedrijventerrein van de nieuwste technieken. Zo realiseert Van der Valk in Deventer een van de duurzaamste hotels van Nederland. Het gebouw wordt volledig energieneutraal en aardgasloos. Warmte en energie komen volledig van de nabijgelegen windmolens, de zonnepanelen op het dak en warmte-/koudeopslag in de bodem.

Logistiek knooppunt
Voor Sligro wordt Deventer hét regionale logistieke knooppunt, voor onder andere Heineken, van bijna 5 hectare. Hier komt onder meer een vriescel van 4.430 m², een koelcel van 1.900 m² en een gekoelde expeditie. Aan de voorzijde komen 39 docks voor laden en lossen. Het bedrijvenpark wordt ook een knooppunt voor kledingrecycling. Het Leger des Heils bouwt een groot sorteercentrum. Ingezameld textiel wordt hier gesorteerd met behulp van infrarood technologie. Kleding die niet herbruikbaar is, is zo nauwkeurig te recyclen.

Duurzaam beheer
Mark van Mast is bedrijvenparkmanager van het A1 Bedrijvenpark Deventer. “Deventer heeft tien jaar geleden een vooruitstrevend besluit genomen door een aardgasloos bedrijventerrein te creëren. Nu is dat gebruikelijk, maar dat was het destijds niet. De ondernemers die zich hier vestigen, zijn pioniers op het gebied van duurzaamheid. Dat levert heel mooie innovaties op!” Alle ondernemingen zijn aangesloten bij het collectieve parkmanagement. Van Mast: “Wij zorgen voor waardebehoud door het borgen van de uitstraling en zorgen voor duurzaam beheer en onderhoud. Door slimme samenwerking creëren we waarde voor de bedrijven.”

Groenste bedrijventerrein
Het A1 Bedrijvenpark Deventer heeft een totale oppervlakte van 129 hectare. Daarvan bestaat 40% uit water en groen, waardoor het zich één van de groenste bedrijventerreinen van Nederland mag noemen. Door de strategische locatie, pal aan de A1 en op 5 minuten van de A50, is het moderne bedrijvenpark de ideale uitvalsbasis voor internationaal georiënteerde ondernemingen. De verbreding van de A1 is inmiddels gestart en deze zorgt ervoor dat de verbinding tussen Oost- en West-Nederland nog sneller wordt. De mogelijkheden voor een waterstoftankstation op het bedrijvenpark worden momenteel verkend.

 

Bent u op zoek naar een nieuwe vestigingsplaats voor uw bedrijf?
Het A1-team levert optimaal maatwerk voor ondernemers die groots willen ondernemen.

Neem voor meer informatie over A1 Bedrijvenpark Deventer contact op met accountmanagers Theo van Raaij of Annika van Loon. Zij adviseren u over passende mogelijkheden op A1 Bedrijvenpark Deventer.

Theo van Raaij
06 -51 69 60 23
E-mail: tbfg.van.raaij@deventer.nl

Annika van Loon
06- 0657557924
E-mail: a.van.loon@deventer.nl

 

- Advertentie -