Voor het tweede achtereenvolgende jaar presenteren Management Team en Mazars Berenschot Corporate Finance (MBCF) de Maakindustrie 100, een lijst met de best presterende MKB-bedrijven van Nederland.

Op de lijst staan drie bedrijven uit Apeldoorn: Loparex (nr. 15), Solidpack (nr. 61) en AFP Holland (nr. 72). Wethouder Economische Zaken Olaf Prinsen is trots. “De maakindustrie is één van de stuwende sectoren in de Apeldoornse economie. Ik ben blij dat deze bedrijven Apeldoorn op de kaart zetten als stad van economische groei.”
Bij de Maakindustrie Top 100 wordt gekeken naar bedrijven met een omzet tot € 0,5 miljard. Het gaat om bedrijven met een Nederlandse moederonderneming, die leveren aan B2B-bedrijven. Al deze ondernemingen zijn beoordeeld op omzet, omzetgroei, EBITDA en return on invested capital (ROIC). Andere toppers in de regio: Bronkhorst High Tech in Ruurlo (18) en Presswood in Ermelo (31). De nummer 1 is net als vorig jaar Huisman uit Schiedam, gespecialiseerd in offshore equipment.

- Advertentie -