Gerbert van Veen, Van Veen Metal Products

Dat is het devies van Gerbert van Veen, directeur van Van Veen Metal Products in Deventer. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in plaatwerk, allerlei metalen constructies en verspanen. Sinds een jaar bedient Van Veen Metal Products zijn klanten vanuit een nieuwe locatie aan de Zweedsestraat. Belangrijke kernwaarden: persoonlijke aandacht voor de klant, deze meenemen in het proces en waar mogelijk verbeteringen aandragen. “Wij willen een zo compleet mogelijk totaalproduct leveren.”

Het gerenoveerde pand is representatiever, biedt meer ruimte en is efficiënter ingericht, een logistieke verbetering die het productieproces versnelt. De nieuwe naam – Van Veen Metal Products, voorheen Van Veen Plaatwerk – moet klanten gelijk de kernactiviteiten van het bedrijf duidelijk maken: metaalbewerking van vlakke platen en uiteenlopend constructiewerk. “Denk aan behuizingen voor schakelkasten, kastjes voor toegangsbewaking van gebouwen en besturingskasten van aggregaten. Maar we maken ook onderstellen voor zonnepanelen, zodat deze onder een hoek op platte daken geïnstalleerd kunnen worden”, vertelt Gerbert van Veen. De variatie in producten is enorm en loopt uiteen van frames voor bordenstapelaars in de horeca tot 19-inch panelen in schakelkasten voor het aansturen van het landelijk elektriciteitsnet en led-informatieborden langs de weg en in supermarkten.

Van Veen Metal Products is hoofdzakelijk regionaal actief maar heeft klanten van Groningen tot Maastricht. “We proberen steeds meer naamsbekendheid te krijgen. De naamswijziging is ook ingegeven door onze ambitie om over de grens te gaan ondernemen. Momenteel oriënteer ik me op de mogelijkheden, onder meer door middel van de exportavonden van MKB Deventer. Want om te kunnen exporteren, moet je eerst de interne organisatie op orde hebben”, aldus Van Veen. Binnen- of buitenland: de klant kan rekenen op persoonlijke aandacht. “Wij denken mee in het hele proces, van engineering, productie, assemblage tot nabewerking en vervoer van het product naar de klant. Dat doen we met een vast, hecht team, zoals je kunt verwachten van een familiebedrijf. Klanten zien ons dan ook vaker als partner dan als leverancier. Dat zorgt ervoor dat ze graag zaken met ons doen.” Om de klant blijvend goed van dienst te kunnen zijn, staat voor begin 2019 een investering in een lasersnijder gepland. “Een makkelijk programmeerbare machine waarmee we verschillende plaatdiktes in hele scherpe vormen kunnen snijden, echt een vooruitstrevende techniek.”

- Advertentie -