I_KB ARCHITECTEN LOCHEM

Dat is de overtuiging van I_KB architecten in Lochem. Vanuit kasteel Ampsen verzorgt dit bureau een breed scala aan opdrachten, veel in de regio maar ook landelijk. Dit loopt uiteen van de herbestemming van het oude postkantoor in Lochem (nu een huisartsenpost en twee luxe appartementen) tot een Albert Heijn in Zuid-Limburg en binnenkort wordt gestart met de vernieuwbouw van een Vrije School in Ede. “We ontwerpen van schets tot de uitvoeringstekening en zijn – als de opdrachtgever dat wenst – graag tot en met de laatste kitrand betrokken”, aldus architect-directeur Ilse Klein Brinke.

Hiertoe werkt I_KB architecten nauw samen in BIM, een model waarin architect, aannemer, constructeur en installateur hun kennis en informatie rond een project delen om faalkosten te minimaliseren. “In feite bouw je iets al een keer virtueel, samen met alle betrokken bouwpartners”, verklaart Ilse Klein Brinke. Duurzaamheid is een belangrijk thema, dat I_KB architecten meeneemt in elk ontwerp. “Wij ontwerpen gebouwen met een lage energielast, beperkt onderhoud en een hoog comfort”.

Doorgaans werkt I_KB architecten ontwerpen uit in 3D. “Dan is ons idee voor de klant snel inzichtelijk. Door hen te begeleiden door het ontwerpproces, weten ze wat ze krijgen en waar ze financieel aan toe zijn”, zegt Ilse Klein Brinke, die betrokkenheid noemt als grootste kracht. “We willen een goed en mooi gebouw neerzetten, dat de opdrachtgever past als een jas. Bouwen moet een feestje zijn.”

I_KB architecten
Laan Ampsen 8
7241 NG Lochem
www.ikbarchitecten.nl

- Advertentie -